AFVALLEN MET CARDIOTRAINING

AFVALLEN MET CARDIOTRAINING


Als u wilt afvallen is het slim om ervoor te zorgen dat u meer calorieën verbrandt dan dat u er binnenkrijgt. En calorieën verbranden, dat doet u het snelst met cardiotraining, oftewel duurtraining: hardlopen, fietsen, zwemmen of u in het zweet werken op een cardioapparaat in de sportschool. In dit artikel vertellen wij, dé personal trainers in Twente, u meer over afvallen met cardiotraining. Hoe snel valt u erdoor af? En kunt u afvallen met enkel cardiotraining, of zijn er ook nog andere dingen waar u op moet letten?


SNEL AFVALLEN MET CARDIOTRAINING

Cardiotraining is de ultieme manier om snel een groot aantal calorieën te verbranden. Ter vergelijking: een gemiddeld persoon met een gewicht van 80 kg verbrandt ruim 400 kcal met een half uurtje hardlopen op een gemiddeld tempo. Zou deze persoon dezelfde tijd aan krachttraining doen, dan verbrandt deze slechts 130 kcal. Oftewel, duurtraining is ruim drie keer zo effectief om calorieën te verbranden!
Hoe snel u afvalt door calorieën te verbranden is afhankelijk van ontzettend veel factoren. Gemiddeld moet u ongeveer 7000 tot 8000 kcal verbranden om één kilo af te vallen, wat dus neerkomt op ongeveer 10 uur hardlopen of een vergelijkbare vorm van cardiotraining. Dat is snel!


IS CARDIOTRAINING ALLEEN GENOEG OM SLANK TE WORDEN (EN TE BLIJVEN)?

In theorie is het mogelijk om met alleen cardiotraining slank te worden, als u tenminste niet meer gaat eten om uzelf te belonen voor uw inspanning (grote valkuil!). De praktijk leert echter dat mensen die alleen aan duurtraining doen om af te vallen dit meestal vaak last hebben van het zogenaamde jojo-effect. Ze vallen snel af, maar als ze dan een tijdje niet meer trainen, komen de kilo’s er net zo snel weer bij. Dit komt omdat u bij cardiotraining alleen afvalt als u daadwerkelijk traint. Daarom adviseren wij om ook krachttraining te doen. Hierdoor kweekt u spiermassa, wat als voordeel heeft dat uw lichaam ook tijdens rust (of zelfs een tijdje niets doen) extra calorieën verbrandt. Zo blijft u dus langer slank en fit!


WAT KAN IK HET BESTE DOEN OM AF TE VALLEN?

Wilt u aan de slag met afvallen? En wilt u weten of afvallen met cardiotraining iets voor u is? Of dat u beter krachttraining kunt gaan doen? En wilt u daarnaast weten hoe u gezond en toch lekker kan eten, zonder dat dit uw afslankdoelen in gevaar brengt? Wij helpen u graag. Neem contact op met Fit in Twente, uw personal trainer in onder meer Oldenzaal, Hengelo, Borne en Haaksbergen.