DE 3 BESTE OEFENINGEN VOOR EEN SIXPACK

DE 3 BESTE OEFENINGEN VOOR EEN SIXPACK


Bent u van plan deze zomer iedereen te doen verbazen met uw wasbordje? Dan is het tijd om buikspieren te gaan kweken. Buikspieren zijn bovendien een goede manier om uw buik er strakker uit te laten zien. Win-win dus!
Uit onderzoek is gebleken dat deze 3 buikspieroefeningen het meest effectief zijn voor een sixpack!
 

1# DE PLANK

Bij de plank stimuleert u buik- en uw rugspieren. Ook kunt u het flink in uw armen gaan voelen. Hoewel er niet veel beweging plaatsvindt in een plank, kunt u wel zorgen voor de nodige variatie.
 
Dit is hoe het werkt: Leun op uw onderarmen en de bal van uw voeten. Zorg dat uw lichaam één rechte lijn is. Span uw buikspieren aan, en houd dit 30 tot 60 seconden vast. Als dit te zwaar voor u is, kunt u ervoor kiezen om op uw handen te leunen. Neem even pauze, en herhaal de oefening.
Wilt u wat meer uitdaging? Reik dan één arm uit naar voren. Houd dit 10 seconden vast, en wissel van arm. Een andere mogelijkheid is om je heupen van de ene naar de andere kant te bewegen. Zo traint u ook uw dwarse buikspieren!
 

#2 BICYCLE CRUNCH

Bij de bicycle crunch gebruikt u al uw buikspieren. Vooral de onderbuik en de dwarse buikspieren worden met deze beweging gestimuleerd. Deze gaat u voelen!
 
Ga op uw rug liggen, en buig een voor een uw knieën tot een hoek van 90 graden. Breng de elleboog van de andere kant naar uw knie, door licht voorover te buigen. Kijk schuin naar boven, zodat u uw nek niet bezeert. Wissel uw benen af zoals u op een fiets zou doen, en blijf diagonaal uw elleboog naar uw knie brengen.
 
Doe dit een minuut op een tempo dat u goed ligt. Neem 30 seconden rust, en doe het nog een minuut. Probeer 3 sets te halen.
 

#3 REVERSE CRUNCH

Ook bij de reverse crunch zult u al uw buikspieren te werk voelen gaan. Ook uw bilspieren zullen worden geactiveerd.
Ga op uw rug liggen, en leg uw handen onder de billen. Zorg dat uw onderrug altijd plat op de mat ligt. Til uw benen omhoog. Breng vervolgens uw heupen omhoog, zodat uw benen hoger de lucht in gaan. Beweeg uw heupen tenslotte rustig weer naar beneden. Herhaal.
Doe dit 15 of 20 keer per set. Probeer ook hier 3 sets te halen.
 

TIP: MAAK EEN BUIKSPIERSCHEMA

Hoe gevarieerder uw schema is, hoe sneller u resultaten zult zien. Blijf het schema voor uw buikspieren daarom constant uitbreiden. Zodra u sterker wordt, kunt u de sets verlengen. Schakel een personal trainer in om het meeste uit uw training te kunnen halen! Meer weten over onze sportschool Hengelo? Neem contact met ons op wij helpen u graag verder.