3 F.I.T.-TIPS VOOR GEZONDE FEESTDAGEN!

3 F.I.T.-TIPS VOOR GEZONDE FEESTDAGEN!


Het is inmiddels een bekend fenomeen: in december komen veel mensen aan om in januari ‘weer te gaan beginnen met afvallen’ met of zonder uw personal trainer. In december wordt er over het algemeen minder gesport, er is meer vrije tijd en er wordt meer gegeten. Het gevolg is duidelijk. En wie voelt zich er prettig bij? Helemaal niemand!
Bereid u voor op de voor u moeilijke momenten. Wat kunt u doen in de decembermaand? Hier onze 3 F.I.T.-Tips om gezond de feestdagen door te komen:
 

FIT-TIP 1: GEZONDE FEESTDAGEN?

SNOEP ALLEEN TIJDENS DE KERSTDAGEN

De pepernoten waren alweer maanden voor de intocht van Sinterklaas in het hele land verkrijgbaar. Inmiddels zijn ook alle oliebollenkramen weer opgedoken. De ene verleiding na de andere komt op u af. De beste tip die ik kan geven: geniet van het gevoel dat u de verleiding heeft kunnen weerstaan en snoep alleen op de feestdagen zelf! Verdiep u tijdens het kerstdiner in het contact met uw naasten: een leuk gesprek is de beste voeding.


FIT-TIP 2: GEZONDE FEESTDAGEN?

EET NIET MINDER

Het klinkt zo logisch: tijdens de maaltijd wat minder eten zodat er ruimte is voor wat extra's. Waar dat in de praktijk op neerkomt is dat u eerder honger krijgt, dus eerder gaat snoepen. En als u eenmaal begonnen bent met snoepen is het lastig om niet door te gaan.


FIT-TIP 3: GEZONDE FEESTDAGEN?

VERGEET NIET TE BEWEGEN

Aankomen in december komt niet alleen door de lekkere hapjes en grotere maaltijden. Vaak schiet de tijd dat men beweegt er ook bij in. U kunt natuurlijk op tweede kerstdag bordspelletjes gaan spelen met de familie of tijdens een kerstfilm uitbuiken op de bank, maar u kunt ook op zoek gaan naar een actief alternatief. Een gezellige boswandeling met het gezin bijvoorbeeld!
Ook na het eten iets aan beweging doen is een erg goed idee, een avondwandeling na het Kerstdiner is een aanrader! Dus neem uw wandelschoenen mee als u op bezoek gaat, kan ook prima onder uw sjieke jurk, het is dan toch donker en u voelt zich lekker F.I.T. na afloop.

Kerst betekent gewoon twee gezellige dagen om door te brengen met uw dierbaren. Kerst valt vaak geheel of gedeeltelijk in het weekend dus uw personal training sessies bij F.I.T. kunt u trouw blijven volgen!