GEZOND AVONDETEN; DE DAG GOED AFSLUITEN!

GEZOND AVONDETEN; DE DAG GOED AFSLUITEN!


Gezond avondeten is na een dag werken of ontspanning een goed idee. U sluit de dag, met gezond avondeten met eventueel een personal training sessie, op een verantwoordelijke manier af. Gezond avondeten kan erg lekker zijn en u gaat hierdoor beter in uw vel zitten. Uw lichaam blijft F.I.T. door gezond te eten.


GENIETEN VAN GEZOND AVONDETEN

Zeg nu zelf……Het is toch geweldig om samen met uw vrienden, familie, gezin of collega’s te genieten van een heerlijk en gezond avondeten en dan het liefst met meerdere gangen. Gezond avondeten geeft uiteindelijk veel meer voldoening dan de snelle vette hap. Presenteert u een avondmaaltijd met gezonde ingrediënten, dan zal iedereen daarvan genieten en een leuke avond hebben. Blijven uw gasten na gezond avondeten lang zitten dan blijft iedereen fit en in conditie.


TIPS VOOR GEZOND AVONDETEN

Er zijn veel gerechten die gezond zijn. Veel mensen denken dat gezond avondeten ingewikkeld en moeilijk is, dat is niet altijd waar, want gezond avondeten kan juist heel gemakkelijk zijn! Ook eenvoudige gerechten kunnen dienen als gezond avondeten. Natuurlijk kost het enige inspanning en tijd om de gerechten te bereiden maar dat is nog geen reden om patat of pizza’s te bestellen! We hebben hieronder een aantal voorbeelden verzameld om zelf een gezonde avondmaaltijd samen te stellen. Deze voorbeelden zijn natuurlijk ook voor mensen die in de middag warm eten.

Goede voorbeelden van simpel, maar toch gezond avondeten zijn:
 • Rijstgerechten
 • Risotto
 • Wok gerechten
 • Sla of salades
 • Ovenschotels
 • Gebakken aardappeltjes met vis
 • Volkoren macaroni met (zelfgemaakte) tomatensaus.
Het is dus absoluut niet moeilijk om gezond te eten. Kies natuurlijk zelf uit wat u en/of uw gasten, lekker vinden!


EET GEZOND AVONDETEN MET AANDACHT

Het klinkt misschien een beetje raar om gezond avondeten met aandacht te eten! Maar probeer eens echt te proeven wat u eet! En neem pas weer een hap als uw mond helemaal leeg is. Leg uw bestek af en toe eens neer en neem deel aan een goed gesprek. Neem de tijd om te eten……..
Maak uw gezonde avond eten aantrekkelijk om “gewoon” aan een gedekte tafel te zitten en niet voor de televisie in de woonkamer, of snel eten achter de computer. Neem de tijd en geniet van uw met zorg in elkaar gezette maaltijd.


GEZOND AVONDETEN BUITEN DE DEUR

Bent u onderweg, op vakantie of eet u graag buiten de deur? Kies dan bewust en kijk vooraf op de menukaart van het restaurant, voordat u naar binnen gaat. Kies gezond door te letten op de producten in de gerechten. Het beste kunt u kiezen voor:
 • salades
 • vis
 • minder saus
 • koffie of thee als nagerecht
Verder is het belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk, om niet meer te eten dan nodig is. Op tijd stoppen met eten!!! Drink bij het avondeten veel water en maximaal (liever niet) 1 glas alcohol.


GEZOND AVONDETEN SAMENGEVAT

Gezond eten kan lekker en hoeft niet heel moeilijk te zijn. Gezond eten houdt u fit en in conditie. Wilt u meer tips en advies, kunt dit altijd vragen aan uw personal trainer. Wij helpen u graag verder.

Bekijk ook:
zwangerschaps fitness