GEZOND F.I.T. WORDEN; SPORT MINIMAAL 3 KEER PER WEEK.

GEZOND F.I.T. WORDEN; SPORT MINIMAAL 3 KEER PER WEEK.


Wilt u F.I.T. worden en Fit In Twente blijven? Wilt u weten hoe vaak u dan moet sporten? Wij adviseren om minimaal 3 keer per week te sporten. De echte fanatiekelingen en sportievelingen sporten vaak 3,4 of 5 keer per week. Voor degenen die een zetje nodig hebben is het advies om minimaal 3x per week intensiever te bewegen. Natuurlijk hangt de duur en intensiteit van sporten af van wat uw doel is. Als u gezond en fit wilt blijven is 3x sporten per week een ideale balans tussen inspanning en ontspanning. Waarom? Dat leggen we hieronder in het kort uit.


OPTIMALE ENERGIEBALANS

3x per week sporten is belangrijk om een optimale energiebalans te krijgen. Uw botten en spieren worden sterker, u krijgt meer weerstand en u krijgt vitaminen en energievoorraden binnen. De doorbloeding werkt beter en met een lagere bloeddruk tot gevolg. Daarnaast verbeterd u concentratievermogen en valt u tegelijkertijd af. Wilt u grotere spieren? Dan zult u minimaal drie keer per week moeten trainen. Door de verschillende spiergroepen verstandig over de week te verdelen, zorgt u dat ze altijd één à twee dagen rust krijgen tussen trainingen. Op die manier voorkomt u overtraining.


HOE VAAK SPORTEN VOOR SPIERGROEI?

Als u echt voor grote spieren gaat zult u drie keer per week moeten trainen. Drie keer per week is dan toch wel het aanbevolen minimum. Minder kan natuurlijk, maar reken dan niet op razendsnel zichtbaar resultaat! Wanneer u echt vaker gaat trainen, wordt het belangrijk om goed op de indeling van uw trainingen te letten. Door de verschillende spiergroepen verstandig over de week te verdelen, zorgt u dat ze altijd één à twee dagen rust krijgen tussen trainingen. Dit is essentieel om het gevaar van overtraining te voorkomen.


HOE LANG SPORT U DAN PER KEER?

Dat is natuurlijk weer heel persoonlijk en hangt af van uw doel, trainingsmogelijkheden en historie. Het is van belang in ieder geval rustig op te bouwen. De richtlijnen in Nederland zijn als volgt voor volwassenen:
- 2.5 uur per week matig intensief bewegen
- 2 uur per week spier- en botversterkende activiteiten


VERDEEL 150 MINUTEN OVER 3 DAGEN

Als u 150 minuten over 3 dagen zou verdelen, komt u op 50 minuten per sportsessie. Begin daar niet direct aan. Gaat u bijvoorbeeld hardlopen, dan doet u er goed aan om uw lichaam aan die belasting te laten wennen. Start met bijvoorbeeld 10 minuten trainen en bouw langzaam op. Daarnaast kunt u voor of na een training nog een kwartier krachtoefeningen doen (planken, opdrukken, squads, etc.). Door dit te koppelen aan uw duurtraining, houdt u echte rustdagen over. Hebt u geen idee hoe u dit precies moet doen of hebt u een duwtje in de rug nodig? Dan adviseren wij om een personal trainer in te schakelen.


PERSONAL TRAINER HENGELO

Een goede personal trainer helpt u bij het bereiken van uw doelen. Of het nu gaat om afvallen in Hengelo of "gewoon" weer fitter worden, wij helpen u graag. Een personal trainer is betrokken bij uw proces en weet u te motiveren en te stimuleren. Daarnaast maakt een goede personal trainer niet alleen een goed trainingsplan maar een trainingsplan op maat. Bent u op zoek naar een personal trainer in Hengelo? Dan bent u bij Fit in Twente aan het juiste adres.