CONTAINER BEGRIP: “GEZONDE LEVENSSTIJL”


gezonde-levensstijl-personal-trainer

Tegenwoordig zien, horen en lezen we vaak over een gezonde levensstijl. Dit wordt langzaam maar zeker een “containerbegrip” die dus gepast en ongepast gebruikt wordt. Wat betekent dit voor ons!

Allereerst willen wij de voordelen noemen van een gezonde levensstijl:
·         Een gezonde bloeddruk
·         Een laag cholesterol gehalte
·         Meer energie
·         Minder kans op hart- en vaatziekten
·         Sterke botten
·         Een betere conditie
·         Gewicht verliezen
·         Langer leven
·         En ga zo maar door!

De grote vraag is natuurlijk, hoe zorg ik voor een gezonde levensstijl, en hoe houd ik dat vol?
Hier komen meerdere factoren bij kijken. Twee factoren zijn:


(PERSONAL) TRAINING

Personal training onder leiding van een personal trainer is een middel wat vaak gebruikt wordt, en ook zeer effectief is. Trainen kan natuurlijk ook in de vorm van hardlopen, fietsen, wandelen of zwemmen. In een niet overdreven mate helpen fysieke trainingen allemaal mee aan een gezonde levensstijl. De juiste manier van trainen, wat je leuk vindt en dit vol houden, is waar wat meer kennis en motivatie bij komt kijken. Uit eigen ervaring weten wij dat trainen leuke en minder leuke kanten kent. Het trainen zelf is super, maar soms hebben we er even helemaal geen zin in, toch!?
De motivatie voor de trainingen hoog houden is het uitdagende gedeelte. Gelukkig zijn er genoeg methodes die het trainen steeds weer stimuleren, zoals, tegenwoordig ook steeds vaker gedaan wordt, een online personal trainer in huren, voor de nodige afwisseling en coaching!

afvallen personal training

VOEDING

Naast training zijn er veel andere factoren die mee kunnen werken aan een gezonde levensstijl. Een in onze ogen, erg belangrijke factor is voeding. Waar ben je namelijk écht de hele dag mee bezig? Eten en drinken!

Om doelmatig te werken moeten we calorieën berekenen, verhoudingen van koolhydraten, vetten en eiwitten overwegen en factoren van activiteit meenemen in onze berekening. Dat zijn nogal wat zaken, maar gelukkig zijn er al verschillen te maken met kleine aanpassingen. Deze aanpassingen zullen geen wereldverschillen opleveren, maar zeker mee helpen.
afvallen personal trainerHOE GA IK DIT DOEN?

Wat moet u nou precies weten, om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan? Hoe is nu mijn levensstijl? Wij hebben voor u een FIT-Guide met tips en aandachtspunten gemaakt, waarmee u hopelijk weer even vooruit kunt. De FIT-Guide kunt u vinden op: online personal coach pagina van Fit In Twente.

Bekijk ook:
personal coach twente