GEZONDHEIDSMANAGEMENT

GEZONDHEIDSMANAGEMENT


Wat is gezondheidsmanagement en hoe boekt u er succes mee? Een fit en gezond bedrijf met vitale medewerkers. Welke HR-professional en directeur wil dat niet? Gezondheidsmanagement biedt volop kansen! Bij veel organisaties is er nog veel ruimte voor verbetering van gezondheidsmanagement. Door een goed inzicht in de bedrijfsgezondheidsrisico’s en door het inzetten van de juiste interventies, kunt u uw medewerkers duurzaam inzetten. Uiteindelijk kunnen de kosten die u bespaart oplopen in de duizenden euro’s en kunnen uw bedrijfsresultaten enorm verbeteren. In dit artikel leest u wat gezondheidsmanagement u kan opleveren.


WAT IS GEZONDHEIDSMANAGEMENT?

Gezondheidsmanagement binnen organisaties is een pakket van maatregelen dat de nadruk legt op gezondheid, vitaliteit en de duurzaam inzetbaarhed van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van arbobeleid, verzuimbeleid en beleid gericht op het stimuleren van gezond gedrag, ook buiten werktijd. Daarmee versterkt u met gezondheidsmanagement ieder onderdeel met elkaar!


WAAROM GEZONDHEIDSMANAGEMENT?

Als organisatie wilt u natuurlijk dat u en uw medewerkers gezond en fit zijn en dit ook zo willen houden. We weten allemaal wat de financiële gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid zijn. Daarbij wilt u graag een goede en aantrekkelijke werkgever zijn met een super goed imago bij werknemers, partners en uw klanten. Bovendien kan het gezonde en fitte imago als gevolg van een goed gezondheidsmanagement, als een magneet werken voor het aantrekken van nieuwe talentvolle werknemers. Zowel de organisatie als werknemer hebben baat bij gezondheidsmanagement.


GEZONDHEIDSMANAGEMENT IN DE PRAKTIJK

Bij gezondheidsmanagement kunt u denken aan het stimuleren van sport. U kunt starten met bedrijfsfitness of het inhuren van een personal trainer. Meer en goed bewegen tijdens en na werktijd kan een enorme impact hebben.
Ook het bevorderen van gezond eten past hierin. Het stimuleren van gezonde voeding tijdens de lunch pauzes of het aanbieden van gezonde tussendoortjes.
Ook de mentale gezondheid is belangrijk voor het goed functioneren binnen een organisatie. Organiseer werkoverleggen waar iedereen aan het woord kan komen om zijn of haar verhaal te doen. U kunt een personal coach inhuren om extra aandacht te geven aan de individuele behoeftes van de medewerkers en houd regelmatig functioneringsgesprekken.


MOGELIJKE VOORDELEN VAN GEZONDHEIDSMAGEMENT VOOR WERKGEVERS

  • Stijgende arbeidsproductiviteit; Elke medewerker wordt fitter en uw team wordt hierdoor als geheel sterker.
  • Minder verzuim; Fluitend naar uw werk! Elke dag op een hoog niveau, willen en kunnen presteren.
  • Een gezond imago; Iedereen wordt fitter. Uw organisatie is hierdoor positief maatschappelijk betrokken bij zijn medewerkers.


MOGELIJKE VOORDELEN VAN GEZONDHEIDSMAGEMENT VOOR WERKNEMERS

  • Bestand tegen werkdruk; u voelt zich betrokken en gehoord bij de organisatie en u hebt meer plezier; u bent tevreden over uw werk!
  • Fitter en gezonder; u voelt zich beter op de werkvloer en u kunt goed en gemakkelijk langer door werken.
  • Teamgevoel; u wilt graag bij een bedrijf werken met een goed imago en u hebt een betere band met uw collega’s en leidinggevende.
 

GEZONDHEIDSMANAGEMENT; HOE PAKT U DAT NU AAN!

Het is belangrijk om binnen uw bedrijf gezondheid een plaats te geven. Gezondheidsmanagement zou structureel in uw bedrijfsvoering moeten passen (Integraal gezondheidsmanagement).
Op alle vlakken binnen uw bedrijf, waarbij elke afdeling en elke individu zijn steentjes bij draagt. In het verleden gerealiseerde projecten binnen verschillende organisaties hebben aangetoond dat de investeringen in gezondheidsmanagement zich ruimschoots terug verdiend hebben.


HOE NU VERDER MET GEZONDHEIDSMANAGEMENT?

Als u ook de voordelen ziet voor u en uw organisatie dan mag u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij maken graag kennis met u om te kijken waar wij u kunnen helpen. In een eerste kennismakings gesprek vertellen wij u graag meer en geven wij u tips om direct mee van start te gaan. Wij horen graag van u.

gezondheidsmanagement