IN UW KRACHT MET EEN GOED ONTBIJT

IN UW KRACHT MET EEN GOED ONTBIJT


Ontbijten is één van de belangrijkste dingen op een dag. Na een nacht geslapen te hebben, hebt u al zo’n 8 tot 14 uur geen eten en drinken binnengekregen. Hier door is uw bloedsuikerspiegel dan ook op zijn laagst. Een stabiele bloedsuikerspiegel gaat ook snaaien tegen, en is daarom ook een goed middel voor gewichtsverlies.
Als u ‘s morgens geen ontbijt hebt gehad, hebt u vier keer meer kans om dik te worden dan wanneer u ‘s morgens wel ontbijt. Uit veel onderzoeken blijkt een duidelijk verband tussen overgewicht en niet ontbijten.
Daarnaast activeert het ontbijt ook uw verbrandingsmotor, zodat uw lichaam weer aan de slag kan en gedurende de dag meer verbrandt. U krijgt energie, die u helpt om fitter en geconcentreerd aan de dag te beginnen.
 

WAT ALS IK GEEN TREK IN EEN GOED ONTBIJT HEB?

Als u jaren geen ontbijt hebt gehad, dan is het lastig om hiermee te beginnen. Probeer toch het ontbijten rustig en langzaam op te bouwen. Hier geen honger hebben betekent namelijk niet dat uw lichaam geen voedingsstoffen nodig heeft. Door gewenning of opstapeling van andere stoffen kan het honger gevoel onderdrukt worden. Wen er aan om toch binnen een uur na het opstaan te eten en u zult merken dat het steeds makkelijker gaat. Begin eerst eens een aantal weken met iets kleins en met iets wat u lekker vind. Neem er de tijd voor!!! U kunt ervoor kiezen om een boterham met beleg te nemen. Als dat toch teveel is, is dat geen probleem en maakt u de stap kleiner door een halve boterham met beleg te nemen of een cracker. Zoek uit en zie ook onderstaande tips wat bij u past en wat u lekker vind.
 

WAT MOET IK ETEN BIJ EEN ONTBIJT?

Bij het ontbijt is het belangrijk dat u genoeg eiwitten binnenkrijgt, goede koolhydraten (volkoren producten) en weinig vet. Hierdoor hebt u minder snel zin om toch te gaan snaaien en krijgt u wel binnen wat uw lichaam in de ochtend nodig heeft.
Kies daarom bijvoorbeeld voor:  

NAAST ONTBIJT MEER TIPS NODIG?

Hebt u meer hulp en tips nodig over voeding of afvallen? Laat het ons weten. Een personal trainer helpt u graag.