HAAL MEER UIT UW FITNESSTRAINING! HIER ONZE BESTE TIPS!

HAAL MEER UIT UW FITNESSTRAINING! HIER ONZE BESTE TIPS!


Wanneer u met fitness training wilt beginnen kunt u misschien door de bomen het bos niet meer zien. Er is zo veel informatie beschikbaar dat u niet weet waar u moet beginnen met fitnesstraining. Of misschien ziet u “rare” fitness oefeningen voorbij komen, waarbij u denkt; waar is dat goed voor? Of, moet ik dat ook kunnen? Misschien kent u wel iemand die al jarenlang aan fitnesstraining doet en volgt u deze persoon blindelings zonder te bedenken wat nou echt goed voor u is!
Hieronder onze beste fitnesstraining tips die u goed op weg kunnen helpen voor een leuke en veilige fitness training ervaring.

 

FITNESSTRAINING TIP 1: TRAIN BEWUST

Train bewust is een ruim begrip en zo bedoelen wij het ook. In de breedste zin van het woord. Denk bewust na over welke oefeningen u kiest, welke vormen van fitnesstraining u wilt volgen en waarom! Of als u met een personal trainer traint denk dan ook eens mee of vraag waarom u bepaalde oefeningen mag doen.

Wanneer u de oefeningen bewust uitvoert, dus weet wat de correcte houding en beweging is, is de oefening vele malen effectiever. Een simpele oefening kan dan in één keer heel zwaar zijn, of u zou misschien terug moeten schalen in het gewicht dat u gebruikt. Uw trainingseffectiviteit neemt hierdoor enorm toe.
Wanneer u een druk leven heeft en veel “aan uw hoofd” heeft, is fitnesstraining niet altijd gemakkelijk. Uw gedachten dwalen vaak af….!!!! Een goeie warming up kan u helpen om in de sfeer van de fitnesstraining te komen.
 

FITNESSTRAINING TIP 2: DOE EEN WARMING-UP EN COOLING-DOWN

De eerste reden voor een goeie warming-up hebben wij hierboven al aangegeven. U bereid uzelf mentaal voor op de komende fitness training.

Daarnaast bereid u uw lichaam voor op de fysieke belasting die komen gaat. Uw lichaam moet op een veilige manier naar een hoger niveau gebracht worden. Er moet meer bloed naar de werkende spieren gebracht worden om de intensiteit goed vol te kunnen houden. Uw lichaam moet mobieler worden zodat u de bewegings uitslagen zonder blessures veilig kunt uitvoeren.

Afhankelijk van de komende fitness training bepaalt u hoelang en hoe intensief u de warming-up doet. Komt er direct na een warming-up een eenvoudige en niet belastende techniek oefening, dan zou u er misschien voor kunnen kiezen om de warming-up korter te maken, of de techniek oefeningen integreren in de warming-up. Als er echter zware en intensive oefeningen na de warming-up komen, dan weet u dat het een hele goeie warming-up moet zijn die misschien ook wat langer mag duren.
De cooling-down wordt vaak vergeten en overgeslagen! Het omgekeerde van de warming-up is de bedoeling. Zorg vooral dat uw hartslag rustig zakt en uw spieren weer ontspannen. Dit kunt u doen door losmakende oefeningen te kiezen en door een aantal stretch oefeningen te doen.
 

FITNESSTRAINING TIP 3: LET OP UW HOUDING!

Bij het verkeerd uitvoeren van de oefeningen kunnen er blessures ontstaan. Daarentegen kan een goede houding bijdragen aan een betere trainingseffectiviteit. Het is daarom van belang dat u de oefeningen aan leert en uitvoert op een manier die voor u effectief zijn.

Over het algemeen kunnen er heel veel oefeningen uitgevoerd worden met een “rechte” rug zodat de blessures voor de rug beperkt kunnen worden. Het kan echter ook zijn dat u al blessures hebt, of dat u meer kans hebt op blessures. Laat u daarbij ondersteunen door een fitness professional die u hierin kan begeleiden. Ook als u een online personal trainer inhuurt is het vaak verstandig om hier extra aandacht aan te geven.
 

FITNESSTRAINING TIP 4: BLIJF VOLDOENDE DRINKEN!

Fitnesstrainingen gaan gepaard met vochtverlies, niet alleen doordat u zweet, maar ook doordat er water verdampt door de uitgeademde lucht. Hoe harder en langer u bezig bent met de fitnesstraining en hoe warmer en vochtiger de omstandigheden zijn, hoe meer vocht u kwijtraakt. Tijdens één uur personal training verliest u gemiddeld ongeveer één liter vocht. In warme, vochtige omstandigheden kan dat het dubbele zijn.

Onze fitnesstraining tip is om voor, tijdens en na de fitnesstraining water te drinken. Belangrijk daarbij is dat u regelmatig kleine hoeveelheden drinkt zodat het snel in uw lichaam opgenomen wordt. Drinkt u in het begin teveel, dan kan het gaan “klotsen” in uw maag en drinkt u tijdens de training te weinig dan heeft dit invloed op uw prestaties en zou u na de training bij kunnen drinken.
 

BEGELEIDING NODIG?

Heeft u behoefte aan meer begeleiding en wilt u meer fitness training tips? Dan mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij hebben ruime ervaring in het verzorgen van fitness trainingen in de vorm van personal training maar ook online, aan huis of bedrijfsfitness.