HOE KUNT U EEN SUCCESVOLLE PERSONAL TRAINER WORDEN?

HOE KUNT U EEN SUCCESVOLLE PERSONAL TRAINER WORDEN?


Bent u bij dit artikel beland? Dan is de kans vrij groot dat u een carrière als succesvolle personal trainer Oldenzaal ambieert. Wellicht hebt u uw certificaat al binnen óf staat deze nog op de planning.
 
Hoe het ook zij, u word niet zomaar een succesvolle personal trainer. Hier gaat natuurlijk iets aan vooraf. Want het ‘willen’ is pas het halve werk. Om uw doel te kunnen behalen en te kunnen slagen, zult u een haalbaar plan van aanpak moeten opstellen. Net als bij het uitvoeren van een work-out, zult u voldoende discipline moeten opbrengen om te kunnen komen waar u wilt zijn.
 

PREAKTIJK ERVARING OPDOEN

Nadat u het certificaat op zak hebt, bent u er echter nog niet. Dit betekent namelijk niet dat u direct klanten krijgt of kunt rondkomen van een riant salaris. De periode na het slagen, is de tijd dat u zoveel mogelijk ervaring gaat opdoen binnen de fitnesswereld als personal trainer. Op deze manier krijgt u  naast ervaring, óók positieve reviews van klanten. Hiermee maakt u de weg vrij naar zowel een promotie als naar salarisverhoging.
 
Promotie maken als personal trainer? Dat hebt u inderdaad goed gelezen. Echter gaat dit niet vanzelf en zult u dit met kleine stapjes moeten uitbouwen. Ervaring opdoen is hierbij cruciaal en dit kunt u op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan bij de plaatselijke sportschool óf door een eigen onderneming te starten als online personal trainer.
 

CARRIÉRE ALS ONLINE PERSONAL TRAINER

Wellicht denkt u op dit moment dat er voor u geen toekomst is als online personal trainer. Zeker als u de concurrentie op YouTube bekijkt. De video’s zien er professioneel uit en het aantal abonnees op de fitnesskanalen is niet mis. Hier komt u onmogelijk tussen.
 
Meerdere trainers hebben in het verleden veel succes kunnen behalen met het opzetten van online personal training. Nu, in 2022, is vooral de populariteit op YouTube enorm gegroeid. Er lijken steeds meer personal trainers bij te komen, die gratis advies én fitnessoefeningen weggeven.
 
U denkt vast het volgende: Hoe hebben zij dat gedaan zonder enige vorm van inkomen? Daar zit een bepaalde gedachtegang achter. De meeste trainers bouwden hun online account op, puur en alleen voor het opdoen van ervaring. De meeste beschikten daarnaast namelijk over een andere inkomstenbron, die dat gat prima kon opvullen.
 
Maar omdat u een andere weg ambieert dan zij en gaat voor de gevraagde certificaten, krijgt u te maken met de nodige kosten. Kosten die u toch terug zult moeten verdienen. Tegenwoordig zijn klanten slimmer dan we denken en beschikken zij zodoende over de nodige kennis van fitness. Deze kennis doen ze op door het kijken van gratis fitnessvideo’s op YouTube en het lezen van artikelen op internet. Hiermee hebben klanten al snel een grote voorsprong op u als personal trainer. 
 
Wat we hiermee duidelijk willen maken, is dat het erg belangrijk is om te investeren in voldoende ervaring opdoen binnen de fitnesswereld. Alleen op deze manier kun u uzelf in de kijker spelen en het verschil maken, ten opzichte van andere personal trainers. Bovendien beschikt u alleen op deze manier over meer kennis dan dat klanten die hebben.
 

KLANTENNKRING OPBOUWEN

1 miljoen volgers op social media, is anders dan 1 miljoen verdienen. Dit brengt ons op het volgende doel: klanten werven. Nadat u de nodige ervaring op hebt gedaan, is het zaak om een klantenkring op te gaan bouwen. Alleen zo kunt u aan de slag gaan als personal training aan huis en omzet creëren.
 
Hierbij kunt u best collega’s om wat hulp vragen, aangezien zij ruime ervaring hebben hiermee. De meeste trainers haken snel af bij een gebrek aan klanten. Belangrijk is om juist tijdens deze fase door te zetten, de moed niet op te geven en vernieuwend te zijn in wat u aanbied. Daarbij kunt u veel gebruikmaken van social media. Adverteer en maak uw diensten bekend. Zo bereikt u een brede doelgroep.
 
Wat u vaak ziet bij net afgestudeerde trainers die aan hun eerste baan binnen de fitnessindustrie beginnen, is dat zij overtuigd zijn van hun opgedane kennis. Echter is dit puur theoretische kennis en valt er in de praktijk nog veel te leren. Een klant instrueren hoe hij of zij moet opdrukken, maakt u nog niet de beste personal trainer. Hier is meer voor nodig.
 

ALLEEN DE RESULTATEN TELLEN

Klanten willen het liefst binnen 2 weken al enig resultaat zien. Resultaat rondom hun trainingsprogramma en rondom een eventueel dieet. Mocht u uw klanten niet voldoende hebben gemotiveerd en tastbare resultaten blijven lange tijd uit, dan zullen zij al gauw, midden in het trainingsprogramma, gaan switchen van personal trainer. Wat dat betreft zijn sommige klanten meedogenloos in hun oordeel.
 
De wereld van personal training is zonder twijfel big business. Volgens een recent marktonderzoek van IBIS World, gaat het hier om miljoenen in omzet. Jaarlijks ontwikkelt de industrie zich in sneltreinvaart, waardoor er steeds meer carrièremogelijkheden bijkomen voor degene die geïnteresseerd zijn in een loopbaan als personal trainer. 
 
Daarbij wordt het beroep personal trainer ook flink onderschat. Qua kennis is er namelijk veel voor nodig en dienen trainers niet voor niks gecertificeerd te zijn. Een gekwalificeerd personal trainer beschikt over uitgebreide kennis rondom de menselijke anatomie, fysiologie, voeding en bewegingswetenschap. Daarbij kunnen ze zowel individuele als groepslessen op touw zetten, waarbij geschikte begeleiding geboden kan worden. Bovendien moeten personal trainers klanten met gezondheidsproblemen kunnen helpen.