INTERMITTING FASTING IN COMBINATIE MET SPORTEN

INTERMITTING FASTING IN COMBINATIE MET SPORTEN


Intermittent fasting is anno 2021 immens populair en wordt tevens gezien als een gezonde leefwijze waarbij u veel afvalt. U kunt bij deze manier van afvallen (of leven) veel vet verliezen. Het geeft u metabolisme een stimulans en dit zorgt weer voor een betere vetverbranding.  Het is daarnaast goed voor uw hersenen. De hersenfuncties verbeteren hierdoor. Uiteraard duurt het even voordat u gewend raakt aan deze manier van leven. In het begin zult u wellicht wat slapjes voelen maar dit wordt snel genoeg beter. Houdt u graag van sporten en bent u benieuwd wanneer u met intermittent fasting het beste kunt sporten? Lees dan verder!


PERIODIEK VASTEN

Intermittent fasting wordt ook wel periodiek vasten genoemd. Zoals de naam al zegt betekent het dat u voor een aaneengesloten tijd aan het vasten bent. Dat betekent dat u in die tijd niet mag eten. De overige tijd mag u normaal eten. Het doel van het vasten is dat u extra vet verbrandt omdat u vrijwel geen calorieën in die tijd inneemt.


DIVERSE SCHEMA'S INTERMITTENT FASTING

Er zijn verschillende schema’s die u kunt volgen zoals de 16/8 en 18/8 of 14/8. Er zijn veel vormen van vasten, dus zorg ervoor dat u er een kiest die bij u past. De twee onderstaande schema’s zijn erg populair.

16:8 – U eet zestien uren niet en eet ’s middags, bijvoorbeeld vanaf 12.00 uur, uw eerste maaltijd van de dag. Uw laatste eetmoment van de dag is acht uur later; in dit geval dus om 20.00 uur. U kunt ook van 10:00 tot 18:00 eten en daarna niet meer.

5:2 – U vast op twee achtereenvolgende dagen voor een langer periode van 8 uur, maar eet aan het eind van de dag een kleine maaltijd als diner, zoals bijvoorbeeld een maaltijdsoep. De overige vijf dagen eet u gewoon.
Het meest gebruikte schema is het schema waarbij u 8 uur eet en 12 uur vast. Zo kun je tussen 12.00 en 20:00 eten en voor die tijd en erna niet. U slaat dan het ontbijt en snacks over. In de uren dat u bezig bent met vasten, mag u geen calorieën innemen. Het is wel toegestaan om thee, koffie of water te drinken zonder toevoegingen. Daar zitten namelijk geen calorieën in.


WANNEER SPORTEN BIJ INTERMITTENT FASTING?

Het succes bij intermittent fasting zit hem in het niet eten buiten bepaalde tijd. Intermittent fasting zorgt ervoor dat u op bepaalde momenten van de dag een lege maag hebt en vaak ook weinig energie. Het is dan aan te raden om te gaan sporten wanneer u wat in uw maag hebt om te verbranden. Zo kunt u tijdens het sporten voedsel verbranden die u die dag hebt opgenomen.

DE VOORDELEN VAN INTERMITTENT FASTING

Intermittent fasting brengt een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat u sneller vet verbrand. Het wordt vaak gezien als een lifestyle dan een dieet en dat maakt het voor veel mensen aantrekkelijker. Het is ook bewezen dat het de kans op diabetes type II vermindert. Daarnaast is er bewijs dat intermittent fasting de hersenfunctie verbetert en tevens het risico op hart- en vaatziekten, alzheimer en kanker verlaagt. Ook zorgt Intermittent Fasting voor een stabiele bloedsuikerspiegel, een toename van het groeihormoon, en dat is weer goed voor de verbranding van vet en toename van spiermassa. Daarnaast komt door Intermittent Fasting het hormoon noradrenaline vrij en dit zorgt voor extra vetverbranding. Ja, intermittent fasting heeft echt heel veel voordelen en bij afvallen hengelo vertellen wij u er graag meer over!

UW LICHAAM HEEFT ENERGIE NODIG OM TE PRESTEREN

Bij personal trainer hengelo kunt u sporten op een tijdstip wanneer het u uit komt. Wanneer u gaat sporten op een lege maag, zult u minder presteren dan wanneer u gegeten hebt. Krachtsporters zullen bijvoorbeeld met minder gewicht kunnen trainen en de training eerder moeten afbreken, en duursporters zullen het waarschijnlijk niet zo lang vol houden. Dit is erg normaal. Uw lichaam heeft namelijk energie nodig om te kunnen presteren. Wanneer uw lichaam geen energie uit eten kan halen, gaat uw lichaam over tot het verbranden van vet of spieren.

Begeleiding bij Intermittent Fasting tijdens personal training?
Wilt u meer weten over vasten? Wij vertellen u er graag meer over. In combinatie met een goed trainingsprogramma / personal training, zijn hier echt goede resultaten mee te behalen. Neem contact met ons op voor meer informatie.