WAT IS INTERMITTENT FASTING?

WAT IS INTERMITTENT FASTING?


Intermittent fasting wordt door steeds meer sporters toegepast. Intermittent fasting, hierna IF genoemd is periodiek vasten. U eet dus op vaste periodes van de dag. Waarbij het vasten langer duurt dan de periode waarin u eet. Natuurlijk mag u wel drinken tijdens de Intermittent Fasting periode.


HOE DOET U INTERMITTENT FASTING?

Wanneer u erover nadenkt om te gaan beginnen met intermittent fasting dan zijn er 3 varianten waarmee u kunt beginnen. Veel sporters hanteren het 16/8 schema. Dit schema past u dagelijks toe en kunt u 8 uur lang een eetpatroon volgen. Het is belangrijk om dit consistent te doen. Dat wil zeggen; wanneer u beslist om na het avondeten, zeg 7 uur niet meer te eten, dan mag u de volgende dag na 11 uur in de ochtend weer eten. Zo kunt u toch met uw gezin blijven eten en kom u niet in de verleiding wanneer u tafelgenoten zonder u eten.


WAT EET U MET INTERMITTENT FASTING?

IF is geen dieet met specifieke voedingseisen. Het is slechts een periode waarin u voeding tot zich neemt. Het is de bedoeling dat u na de eet periode alleen producten drinkt zonder toegevoegde suikers of calorieën. Vaak is het alleen Water, Thee en zwarte koffie. Intemittent fasting zorgt voor een bewustwording van wat u eet. Dit komt omdat u kortere periode van eten hebt. Waar men voorheen nog wel eens voor een tussendoortje ging wordt er met IF een bepaalde discipline verwacht.


KAN IEDEREEN BEGINNEN MET INTERMITTENT FASTING?

Het is niet voor iedereen weggelegd om te beginnen met intermittent fasting. Houdt er rekening mee dat u lichaam gewend is aan bepaalde patronen. Met IF zorgt u voor een verandering waar u mentaal en fysiek aan moet wennen. Dit kan al snel 1-2 weken in beslag nemen.
Ook voor mensen met diabetes is het lastig om Intermittent fasting te doen. Dit heeft vooral met hun glucosewaarden te maken. Er is nog onvoldoende bewijs dat IF dé methode is voor afvallen. Wanneer u op zoek bent naar de beste methode om af te vallen gaan wij graag met u in gesprek om te kijken naar een methode op maat!
Nieuwsgierig wat voor u de beste manier is om af te vallen? Wij helpen u graag verder als personal trainer. Bel of mail naar info@fitintwente.nl en wie weet zien wij u binnenkort in onze sportschool!