WAAROM KRACHTTRAINING VOOR VROUWEN?

WAAROM KRACHTTRAINING VOOR VROUWEN?


Steeds meer weten we over de effecten van krachttraining en steeds meer vrouwen zien het nut ervan in. Aan de andere kant horen we maar al te vaak, dat veel vrouwen niet aan krachttraining willen doen omdat ze bang zijn voor een mannelijke bodybuildingslichaam. Dus pakken ze vaak de urenlange cardio trainingen op, om af te vallen of om te shapen. Het lichaam veranderd natuurlijk niet na één training in een lichaam met enorme spiermassa’s! Hieronder een korte uitleg hoe het werkt.


WAT IS KRACHTTRAINING VOOR VROUWEN?

“Krachttraining is training met (extra) weerstand om de maximale kracht te vergroten die kan worden uitgeoefend op fysieke objecten.” Dit komt in de praktijk erop neer dat we constant en systematisch progressieve trainingsprikkels moeten toedienen om uw doel te behalen.
Tijdens onze trainingen, onder leiding van een gediplomeerde (online) personal trainer, zullen we verschillende trainingsmethodes gebruiken, deze methodes in verschillende periodes aanbieden en stemmen we de training af aan uw eigen belastbaarheids niveau.


WAAROM KRACHTTRAINING VOOR VROUWEN?

Krachttraining wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Zo wordt het ingezet in de revalidatie om sneller en beter te herstellen na een blessure of operatie. Tijdens de sports performance training wordt krachttraining ingezet om sneller, hoger of verder te kunnen presteren. Krachttraining voor vrouwen word meestal ingezet om 1)af te vallen en om te 2)shapen!

1)Krachttraining voor vrouwen is effectief om af te vallen en daarmee geniet het vaak de voorkeur boven lange cardiotrainingen. Met krachttraining voor vrouwen krijgt u meer spiermassa die veel energie verbruiken. Dus hoe meer spiermassa, hoe hoger uw stofwisseling is! Daarnaast is de naverbranding van krachttraining hoger dan cardiotraining. Het lichaam heeft namelijk energie (calorieën) nodig om te kunnen herstellen.

2)Krachttraining voor vrouwen zorgt er ook voor dat u meer spier contouren en dus vormen in uw lichaam krijgt. U kunt heel gericht de juiste spiergroepen in uw lichaam trainen. Zo helpen wij u graag met de juite oefeningen en intensiteit als u bijvoorbeeld rondere of vollere billen wilt of gewoon strakker in uw vel wilt zitten.


KRACHTTRAINING VOOR VROUWEN EN EEN BODYBUILDINGSLICHAAM!

Veel vrouwen zijn bang om een bodybuildingslichaam te krijgen. Deze angst is echt niet nodig. Pas naar jaren lang intensief trainen gaat u er uit zien als een bodybuilder. Ja, u krijgt meer spiermassa om meer vetten te verbranden en u krijgt meer spiermassa om te shapen. U bepaalt uiteindelijk zelf het tempo en het resultaat! Door regelmatig te evalueren kunt u de trainingen aanpassen naar uw wensen.

VRAGEN OVER KRACHTTRAINING VOOR VROUWEN?

Hebt u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. U mag ons altijd mailen of bellen.