SkiFit! MET PLEZIER NAAR DE WINTERSPORT!

SkiFit! MET PLEZIER NAAR DE WINTERSPORT!


Na het 7 weken durende “FIT het jaar uit” trainingsprogramma, starten wij begin januari met “SkiFit!”. Wij hebben jaren lange ervaring in het professioneel begeleiden van sporters en in het bijzonder skiërs. Het doel van deze training is fitter worden in het algemeen en skifit in het bijzonder. U verbetert uw houding, stabiliteit, balans, conditie, kracht en mobiliteit tijdens de persoonlijke trainingen onder deskundige begeleiding.
SkiFit is er niet alleen voor de Skiër maar ook voor de snowboarders. Of u nu een beginnende of gevorderde skiër of snowboarder bent, wij maken altijd een persoonlijk en op maat trainingsprogramma voor u.

Met het “SkiFit!” programma krijgt u:
 • Een intake met een personal trainer waar een fitheidprofiel wordt afgenomen. Aan de hand hiervan wordt het trainingschema samengesteld
 • In een periode van zeven weken 1 keer per week zelfstandig trainen volgens het trainingsprogramma in de coaching app
 • Een maal per week één uur sporten onder begeleiding van een personal trainer tijdens een personal trainingssessie
 • Wekelijks met een personal trainer samenstellen van het trainingsprogramma voor die week en bespreken van het resultaat
 • Start: week 2
 
Bij het “SkiFit!” programma is eveneens inbegrepen:
 • Vrij gebruik van handdoeken en gevulde drinkbidon tijdens elke training
 • Coaching app voor uw thuis trainingen
 
Wanneer alle fysieke trainingen met goed gevolg zijn afgenomen dan wordt dit beloond met 2 introducé waardecheques t.w.v. € 98,00 voor personal training.
 
U kunt starten, zonder entreegeld, vanaf € 536,00 (7 weken) per persoon. Een skivakantie is al duur genoeg, kom samen en uw partner, vriend, vriendin, familie of collega gaat mee voor de helft van de prijs!  Voor informatie en een vrijblijvende intake kunt u contact opnemen met Andre Wiggers van Fit In Twente. Tel: +31 (0) 6 105 106 66 of E-mail: info@fitintwente.nl
 

WAAROM IS KIËN GOED VOOR UW GEZONDHEID?

Skiën is natuurlijk heel erg leuk om te doen en het is ook nog eens goed voor uw gezondheid! Gezelligheid, het landschap, het heerlijke eten en lange skitochten maken zijn dus heel erg leuk, maar niet de enige redenen om op wintersport te gaan. Tijdens een uurtje skiën verbrand u honderden calorieën en u kunt volledig ontspannen raken. Waarom is skiën nu goed voor u? Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet.

Waarom skiën goed voor uw hart is
Tijdens de wintersport bent u een paar uur per dag actief aan het bewegen. U heeft plezier en u hebt niet het gevoel dat u moet sporten voor uw gezondheid. U verlaagt het cholesterol gehalte, u verlaagt de bloeddruk en u vermindert de kans op hart- en vaatziekten tijdens het skiën.

Geniet van de frisse berglucht
De berglucht is een stuk schoner dan in stedelijke gebieden. Dat voelt u als u er bent! Doordat er minder zuurstof in de lucht zit, gaat uw lichaam extra rode bloedlichaampjes aanmaken met als gevolg dat u de eerste dagen in de bergen altijd even moet acclimatiseren. Bij thuiskomst in Nederland kan u extra veel zuurstof opnemen en voelt u nog enige tijd fitter en energieker!

Skiën is een Total body workout
Skiën is een goede Total Body Workout voor het hele lichaam. Het versterkt uw spieren zoals uw romp en vooral de benen. Helemaal niet gek dus dat u de eerste dagen last hebt van spierpijn! Om skiblessures te voorkomen is het daarom aan te raden om voor de wintersport aan het SkiFit programma mee te doen.

Mobiliteit en balans verbeteren
Skischoenen aantrekken, korte bochten draaien, in de sleeplift staan, u bent constant bezig met uw balans en mobiliteit. Door dus veel te skiën wordt uw lichaam een stuk mobieler en krijgt u een betere balans.

U kunt gelukkiger worden door te skiën
Net als sporten geeft skiën, door de aanmaak van endorfines en andere chemische stofjes een goed gevoel. Het beïnvloedt u stemming, u vergeet de stress van alledag en u voelt u een stuk gelukkiger. Een andere positieve component is natuurlijk het samenzijn met familie en vrienden.

Toename van vitamine D
Er is niks fijner dan een strakblauwe lucht te zien wanneer u ’s morgens de gordijnen openslaat. U kunt weer een flink portie vitamine D opdoen! Op grote hoogte maakt u makkelijker vitamine D aan, omdat het zonlicht minder afstand door de dampkring hoeft af te leggen om uw huid te bereiken.

Slaapt u goed? Of wilt u een goede nachtrust
Door de hele dag buiten te zijn en te skiën bent u ’s avonds gegarandeerd moe. U verlangt naar uw bed en slaapt een stuk dieper én langer dan in Nederland. Hierdoor herstelt uw lichaam zich optimaal en heb u de volgende dag weer nieuwe energie voor een mooie dag skiën.

Wilt u afvallen?
Afhankelijk van uw lichaamsgewicht, spiermassa en uw skistijl (Actief/minder actief) kunt u tijdens een wintersportdag makkelijk tot 3000 calorieën of meer verbranden. Bij koudere temperaturen moet uw lichaam meer moeite doen om op temperatuur te blijven en dit kost ook nog eens de nodige calorieën. Wanneer u elke dag netjes eet, kunt u afvallen van een weekje wintersport!
 

WAAROM DEELNEMEN AAN ONS SkiFit PROGRAMMA?

Hebt u ook vaak na een aantal dagen skiën flinke spierpijn? Of baalt u er van dat uw knieën opspelen tijdens de wintersport? En wilt u ook het liefst met de rest van uw vrienden of family mee kunnen skiën?
 
Een op de 20 Nederlanders loopt tijdens de wintersport een blessure op. Veel van deze blessures hadden voorkomen kunnen worden door een goede voorbereiding! Daarom werken wij tijdens de trainingen aan het verbeteren van uw ski risico indicatoren.
 
Waarom deelnemen voordat u op wintersport gaat?
 • U verkleint het risico tijdens het skiën op blessures.
 • Een goede wintersport voorbereiding geeft u rust en vertrouwen.
 • Na de SkiFit training heeft u een uitstekende houding, stabiliteit, balans, conditie, kracht en mobiliteit.
 • U kunt volop genieten van het skiën tijdens een heerlijke wintersport.