SNELLE EIWITRIJKE TUSSENDOORTJES

SNELLE EIWITRIJKE TUSSENDOORTJES


Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor uw lichaam. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat uw spieren kunnen herstellen. Dit is belangrijk voor een gezond en sterk lichaam, vooral als u regelmaat sport. Eiwitrijke tussendoortjes zijn een makkelijke manier om snel uw eiwitbehoefte te verzadigen. Daarnaast zorgen eiwitrijke producten ervoor dat u sneller verzadigd raakt. Een goede manier om ongezond snacken te voorkomen.


EIEREN

Een eitje is een super simpele manier om snel eiwitten binnen te krijgen. U kunt bijvoorbeeld een eitje bakken voor op brood maar een nog gezondere keuze is een gekookt ei. Ideaal ook omdat u dit een dag van te voren kunt doen en later koud op kunt eten.


HUMMES

Dit product is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het gezonde voedsellandschap. Hummus is een gezonde spread, gemaakt van voornamelijk kikkererwten. Deze pasta is te gebruiken als beleg op een boterham of cracker. Ook kunt u ervoor kiezen hummus als dip te gebruiken met gesneden rauwe groentes. Je hebt veel verschillende smaken hummus, er is er vast één te vinden die bij uw smaak past.


NOTEN

Wie houdt er niet van een handje nootjes? Kies dan wel bewust voor de ongebrande en ongezouten variant. Want de olie en het zout dat wordt toegevoegd maakt deze snack in één keer een stuk minder verantwoord. Ga voor een handje walnoten, paranoten, hazelnoten of cashewnoten. Liever iets om lang van te genieten dan kunnen pistachenoten een goede vervanger zijn voor het gebruikelijke bakje chips. Ook notenpasta zoals pindakaas is een mooie manier om van de gezonde voordelen van noten te profiteren.


KWARK

Niet alleen een goed ontbijt maar ook een snel eiwitrijk tussendoortje. Vooral in combinatie met een stuk fruit, de bovengenoemde noten of ongezoete granola. Kies het liefst voor een magere kwark variant als u op uw gewicht wilt letten. Volle zuivel zoals Griekse yoghurt is juist fijn als u wat gewicht wilt aankomen.
 

BONEN EN ERWTEN

Beiden worden regelmatig verwerkt in een avondmaaltijd maar zijn dus ook geschikt als tussendoortje. We snappen dat u geen bakje bonen gaat eten als snack, dat is niet zo aantrekkelijk. Gelukkig kunnen deze ingrediënten makkelijk verwerkt worden tot een fijn tussendoortje. Rooster bijvoorbeeld kikkererwten in de oven met wat kruiden en een scheutje olijfolie. U krijgt dan echt een knapperige snack die wel wat weg heeft van borrelnootjes. Ook bonen pureren met kruiden en knoflook naar smaak kan gebruikt worden als gezond broodbeleg of dip.
 

GOEDE BEGELEIDING

Met deze tips kunt u zeker een begin maken met een gezonde leefstijl. Wilt u toch iemand die nog verder met u meekijkt, dan kan een personal coach uitkomst bieden. Een professional die ervoor zorgt dat u nog fitter en energieker kunt worden. Op een laagdrempelige manier kunt u bijvoorbeeld starten met online fitness coaching. Of kom langs op één van onze locaties, zoals onze sportschool in Hengelo. We kijken dan samen naar de persoonlijke aanpak die het best past bij uw wensen. U kunt natuurlijk ook altijd eerst vrijblijvend contact met ons opnemen.