SPIERGROEPEN TRAINEN, HOE KUNT U DAT HET BESTE DOEN?

SPIERGROEPEN TRAINEN, HOE KUNT U DAT HET BESTE DOEN?


Voor het beste resultaat is het belangrijk om tijdens uw trainingssessie te focussen op één specifieke spiergroep. Als u aan één spiergroep tegelijk werkt, activeert dit meerdere spiervezels en traint u automatisch meerdere spieren. Ook zorgt u er zo voor dat u genoeg energie over hebt voor de rest van uw training en dat u niet al uw energie in één keer opgebruikt. Volg onze tips in het blog voor een geweldige en effectieve trainingssessie!
 

SPIERGROEPEN, WELKE ZIJN ER ALLEMAAL? 

Er zijn drie soorten spieren in uw lichaam: hart-, gladde en skeletspieren. Hartspieren zijn de spieren die het hart aansturen. Gladde spieren regelen onwillekeurige functies zoals het vernauwen van uw bloedvaten. Skeletspieren zijn de spieren waarop u zich richt in de sportschool en die uw lichaam helpen bewegen. Ze vormen ongeveer 40 procent van uw lichaamsgewicht.
 

SPIERGROEPE DIE EEN PERSONAL TRAINER GEBRUIKT

Veel personal trainers beschouwen onderstaande spiergroepen vaak als de belangrijkste spiergroepen in uw lichaam:
 
  • Borst
  • Rug
  • Armen
  • Buikspieren
  • Benen
  • Schouders


TRAINING ADVIES VAN EEN PERSONAL TRAINER

Ben je nog niet zolang aan het trainen en zou u graag 3x of 4x per week een work-out willen doen. Dan hebben wij het volgende advies:
 
Dag 1: borst en schouders
Dag 2: rusten
Dag 3: benen
Dag 4: rusten
Dag 5: rug, buikspieren en armen
Dag 6: rusten
Dag 7: borst en schouders of rusten
 
Als u van plan bent om maar twee keer per week te trainen, kan onderstaande een goede manier zijn om uw trainingen te structureren:
 
Dag 1: borst, armen en schouders
Dag 3 of dag 4: benen, rug en buikspieren
 

WERK AAN 1 GROTE SPIERGROEP PER TRAINING

Een van de grootste fouten die sporters maken is dat ze aan twee grote spiergroepen tegelijk werken. Het combineren van bijvoorbeeld been- en rugoefeningen kost veel energie en belast het zenuwstelsel. Als u de eerste spiergroep tijdens de eerste ronde volledig hebt getraind, is het verstandig om een kleinere spiergroep te trainen. Zo werkt u met bankdrukken aan uw borstspieren en tegelijkertijd werkt u aan uw schouders en triceps.
 

WERK AAN UW BORST, ARMEN, BENEN OF RUG

Om de spiergroei te maximaliseren kunt u het beste concentreren op slechts één grote spiergroep per trainingssessie (borst, benen of rug). Vul uw training aan met oefeningen die zich richten op twee kleinere spiergroepen (biceps, triceps, hamstrings, kuiten, buikspieren en schouders).
 

WERK AAN SPIERGROEPEN GEDURENDE DRIE DAGEN

De perfecte combinatie voor elke trainingssessie om het meeste uit uw training te halen en serieuze spieren op te bouwen wordt hieronder weergegeven. Spreid deze sessies over drie dagen, eventueel met een rustdag ertussen.


TRAIN DE VOLGENDE SPIERGROEPEN SAMEN

Wij adviseren om de volgende spiergroepen samen te trainen.
 
  • Borst, schouders en triceps
  • Rug, biceps en buikspieren
  • Hamstrings, quadriceps, billen en kuiten
 

DOE VERSCHILLENDE TRAININGEN ACHTER ELKAAR

Als u een echte sportieveling bent met wat ervaring op zak dan zou u de verschillende trainingen achter elkaar kunnen doen (elke dag één). Het is goed om ten minste één rustdag in te plannen na het voltooien van de drie trainingen. Dus dan zou u maandag, dinsdag en woensdag kunnen trainen en donderdag een rustdag inplannen. Hierdoor hebben uw spieren de tijd om te herstellen en kunt u twee keer zo hard terugkomen. Zo komt u elke keer een stap dichter bij het resultaat waar u naar op zoek bent! Interesse in personal training? Neem contact met ons op!