SPORTEN ALS 50-PLUSSER? DIT IS WAAR U OP MOET LETTEN!

SPORTEN ALS 50-PLUSSER? DIT IS WAAR U OP MOET LETTEN!


De laatste paar jaren is gebleken, hoe belangrijk het is om te bewegen. Met name op een wat latere leeftijd. Op den duur kan het zorgen voor een betere kwaliteit van leven. Dit geld voor zowel de fysieke als voor de mentale gezondheid.
 
Als 50-plusser is het dus ontzettend goed om te sporten of te bewegen. Toch zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Waar voor dingen zijn dat dan? Dat lees u allemaal in dit blogbericht.
 

GA VOOR EEN RUSTIGE AANPAK

Gaat u als 50-plusser voor het eerst sporten? Allereerst mag u daar supertrots op zijn. Laat uw enthousiasme echter niet de overhand nemen. Door een groot enthousiasme en adrenaline, gaat u al snel over uw eigen grenzen heen. Vermoeid zijn na het sporten mag, maar dit hoort niet meerdere dagen aan te houden.
 
Ga daarom voor een rustige aanpak. Bouw het stap voor stap op. Hebt u geen idee hoe u dit kunt aanpakken? Kies dan voor een personal coach Hengelo. Hij of zij helpt u bij het bewaken van uw eigen grenzen.
 

KIES IETS WAT BIJ U PAST

Sporten is niet alleen effectief. Het is ook iets wat leuk mag zijn. Kies daarom een sport dat bij u past. Iets wat u leuk vindt, maar ook iets wat u kan volhouden. Op deze manier creëerd u meer motivatie voor uzelf.
 
Sport u graag individueel? Dan zou sporten in een sportschool Oldenzaal bij u  kunnen passen. Ook hier kunt u de nodige begeleiding krijgen. Houdt u daarentegen van sociaal contact en van gezelligheid? Meldt u dan aan voor een les in groepsverband. Zoals small group training Hengelo. Er is altijd iets, wat bij u past.
 

NEEM DE TIJD NA HET SPORTEN

Spierpijn na het sporten. Wie heeft er nu geen last van? Spierpijn is niet leeftijdsgebonden. Ook een vitaal persoon van in de 20, kan hier last van krijgen. Dit is niet gek. Iedereen heeft na het sporten tijd nodig om te herstellen.
 
Als 50-plusser vraagt dit om een andere aanpak. Op latere leeftijd, kan een work-out wat harder aankomen. Dat maakt dat spierpijn eerder op kan treden en de tijd van het herstellen langer word. Zorg er daarom voor, dat u de tijd neemt na het sporten. Sport niet meerdere dagen achterelkaar, maar verdeel dit liever.
 
Krachttraining 50-plussers gedaan? Neem de dagen erna lekker de tijd om uit te rusten en bij te komen. Dit kunt u doen door voldoende rust en de juiste voeding.