STAPPEN OM EEN SUCCESVOLLE PERSONAL TRAINER TE KUNNEN WORDEN

STAPPEN OM EEN SUCCESVOLLE PERSONAL TRAINER TE KUNNEN WORDEN


1. WORD ÓÓK EEN VOEDINGSDESKUNDIGE

Na het behalen van het fitness certificaat, gaat u direct op voor het volgende certificaat. Namelijk als voedingsdeskundige. Ook zonder dit certificaat kunt u aan de slag als personal trainer, maar kunt u niet voldoen aan de wensen van klanten. Naast dat klanten behoefte hebben aan sportbegeleiding, hebben zij dit ook rondom voeding. Sport gaat vrijwel altijd samen met een goed opgesteld dieetplan.
 
Zonder een dieetplan dat is opgesteld door een professional, zijn klanten nauwelijks in staat om hun fitnessdoel te kunnen behalen. Uiteindelijk is het aan u om deze keuze te maken. Wel is het te adviseren om dit certificaat te behalen, anders loopt u steeds tegen dezelfde problemen aan.
 

2. U BENT NOOIT UIGELEERD

Een mens is nooit uitgeleerd. Tenminste, wij zijn van mening dat dit het geval is. Zo geld hetzelfde voor personal trainers. Ook als u meer dan 10 jaar ervaring hebt in de fitnessindustrie, kunt u altijd iets bijleren om u verder te ontwikkelen.
 
De meeste mensen denken na het certificaat behaald te hebben klaar te zijn. Toch zegt dit certificaat niet alles. Ook hierna dient u praktische kennis te herhalen en bij te scholen. Alleen zo kunt u begeleiding op maat aanbieden en de stap naar succes zetten.
 

3. BIED PLEZIER EN VARIATIE IN DE TRAININGEN

U leest het inderdaad goed. Neem u de trainingen té serieus en is er geen plaats voor wat gezelligheid? Dan is de kans groot dat klanten binnen de kortste keren opstappen. Daarbij kunnen dezelfde trainingen aanbieden op den duur gaan vervelen bij klanten.  
 
Dit kunt u op verschillende manieren oplossen. Bijvoorbeeld door steeds andere groepslessen aan te bieden, zoals yoga en pilates. Daarnaast doet muziek ook een hoop goed. Neem ook altijd de tijd voor een praatje. Veel klanten hechten hier waarde aan.
 

4. RICHT U OP ZOWEL DE KLANTEN ALS OP UZELF

Veel personal trainers hebben alleen oog voor zichzelf en hun eigen lichamelijke prestaties. Hoewel dit een belangrijk punt is, dient u altijd voldoende gefocust te zijn op uw klanten. Zij betalen voor uw expertises en verwachten hier veel van.
 

5. LEER VAN FOUTEN

Dat u een certificaat op zak hebt, hoeft niet te betekenen dat u altijd gelijk hebt en nooit meer een fout maakt. Alleen door voldoende ervaring op te doen, leert u in de praktijk.
 
Het certificaat is slechts een vrijbrief om aan de slag te gaan als personal trainer. Daarnaast geeft het certificaat geen garantie op een goede baan en op een hoog salaris. Dat is iets om rekening mee te houden.
 

6. MOTIVATIE

Weet hoe u motivatie over kunt brengen op uw klanten. Motivatie begint bij uzelf en dit kunt u doen door boeken of door ervaringsverhalen te lezen. Door zelf over veel motivatie te beschikken, kunt u dit effectief over brengen op een klant met een duidelijk fitnessdoel.
 

7. KIJK NIET NAAR ANDEREN

Zeker in het begin, kijkt u veel naar andere personal trainers. Naar toegepaste methodes, fitnessoefeningen en naar dieetschema’s. Het lijkt onschuldig om deze te kopiëren, maar dit is niet aan te raden. U creëert op deze manier geen eigen identiteit voor uw bedrijf en als trainer.
 
Hiermee kunt u onmogelijk het verschil maken ten opzichte van andere trainers. Iedere klant is verschillend en vraagt om een andere methode. Zorg dat u zorg op maat kunt bieden in dit geval. 
 

8. ALS AFSLUITING

Uiteindelijk gaat het puur en alleen om de resultaten. Kunt u de klanten niet binnen afzienbare tijd resultaten garanderen? Dan zullen zij binnen 1 tot 2 maanden de keuze maken om te switchen naar iemand anders. Mocht dit gebeuren, laat de moed hierdoor niet in uw schoenen zakken. Uit uw fouten kuny u tenslotte veel leer trekken en dit is onvermijdelijk.
 
Alleen door fouten te maken, kunt u een succesvolle carrière opbouwen. Tijdens dit proces zullen er altijd mensen op uw pad komen die slecht over u of uw diensten praten. Laat u hierdoor nooit demotiveren.