4 TIPS VOOR MINDER STRESS

4 TIPS VOOR MINDER STRESS


Stress is een onmisbaar onderdeel van het leven. Acute stress zorgt ervoor dat u optimaal kunt presteren als dat nodig is, bijvoorbeeld bij dreigend gevaar of om een deadline te kunnen halen. Stress wordt echter een flink probleem wanneer deze langdurig is. Naast dat u zich niet goed voelt, heeft een constant verhoogd stressniveau een groot aantal nadelige gevolgen voor uw gezondheid. Zo kan het bijvoorbeeld een flink obstakel vormen bij afvallen. Ervaart u ook te veel (langdurige) stress? Hier zijn 4 tips voor minder stress die u direct kunt toepassen.


1. GA MEER BEWEGEN

Het ligt misschien niet heel voor de hand. Na een dag lang stressen op het werk, ontspannen door uzelf nog even flink in het zweet te werken. Toch werkt het. Tijdens het bewegen komen direct stofjes als BDNF en endorfine vrij, die zorgen voor een ontspannen gevoel. Op de lange termijn werkt het ook, omdat u sterker, fitter, weerbaarder en positiever wordt. Onze personal trainers helpen u graag met meer bewegen. Dit kan ook met personal training aan huis!


2. EET GEZOND

Veel mensen die kampen met stressklachten, kunnen vaak de energie niet opbrengen om gezond te koken en te eten. En dat terwijl gezonde, goede voeding stress juist kan verminderen. Met name groene groenten (magnesium), vette vis, walnoten (beide bomvol omega-3-vetzuren), chocolade, avocado’s (beide met tryptofaan) en fruit (vitamine C) kunnen een groot verschil maken. Probeer dus in ieder geval deze ingrediënten en voedingsstoffen binnen te krijgen. Onze personal trainers in Twente kunnen u helpen met voedingsadvies.


3. SLAAP GOED

Net als gezonde voeding en beweging heeft ook een goede nachtrust enorm veel gezondheidsvoordelen. Een van die voordelen is dat het uw mentale gezondheid verbetert en stress vermindert. Slaap dus liever een uur langer dan een uur korter en probeer te ontspannen voordat u gaat slapen. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen of neem een warm bad. Hierdoor valt u makkelijker in slaap en slaapt u beter.


4. MINDER MET GENOTSMIDDELEN

Veel mensen met overmatige stress grijpen naar koffie, sigaretten, drank of andere middelen om te kunnen ontspannen. Hoewel cafeïne, nicotine, alcohol kortstondig inderdaad een ontspannen gevoel geven, hebben ze op de lange termijn juist het tegenovergestelde effect, omdat ze de aanmaak van het stresshormoon cortisol juist verhogen. Probeer dus eens een tijdje wat te minderen met deze middelen en ervaar het verschil.