TOP 5 VERRASSENDE CALORIEBOMMEN

TOP 5 VERRASSENDE CALORIEBOMMEN


Veel mensen die willen afvallen onderschatten het aantal calorieën dat ze dagelijkse binnenkrijgen. Dat is een probleem, want hierdoor vallen ze niet effectief af, of komen ze zelfs juist aan. Vaak zijn onverwachte caloriebommen de boosdoener, merken we in onze trainingspraktijk. Bent u benieuwd welke voeding veel meer calorieën bevat dan meestal wordt aangenomen? Bekijk dan hier de top 5 verrassende caloriebommen!


EEN PAAR CIJFERS TER VERGELIJKING

Voordat we ingaan op de grootste onverwachte dikmakers, is het goed om even enkele cijfers op een rijtje te zetten, zodat we een goede vergelijking kunnen maken met ‘normale’ gezonde voeding. Deze cijfers komen van het voedingscentrum.nl:
  • Een gemiddelde man heeft per dag 2500 kcal nodig.
  • Voor vrouwen is dit 2000 kcal.
  • Een appel bevat 76 kcal.
  • Een portie rijst met groente en kip levert u 475 kcal op.
  • U verbrandt ongeveer 400 kcal door een half uur hard te lopen.


1. AVOCADO

Avocado’s zijn ontzettend gezond, want ze zijn rijk aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium. Iedere dag één of zelfs meerdere avocado’s eten als u wilt afslanken is echter niet zo slim. Eén avocado bevat namelijk maar liefst 358 kcal, bijna net zoveel als een avondmaaltijd.


2. SUSHI

Verse rauwe vis, rijst en groente, wat kan daar nou mis mee zijn? Op zich niet zoveel, maar wist u dat één stuk sushi al 81 kcal bevat? Vaak voegen restaurants en supermarkten namelijk sausjes, mayonaise en suikers toe, wat het tot echte caloriebommen maakt.


3. KAASBROODJE

Lekker, makkelijk en superongezond: een kaasbroodje van de supermarkt. De combinatie van kaas en bladerdeeg is de ultieme caloriebom. Het is dan ook de absolute topper onder de dikmakers, en dat is niets om trots op te zijn (foei, kaasbroodje!): 753 kcal.


4. NOTEN

Noten zitten bomvol ijzer, vitamine E en vitamine B1. Ook bevatten ze veel onverzadigd vet. Met mate heeft het eten van noten dus een hoop gezondheidsvoordelen. Maar pas op: 25 gram noten bevat al 161 kcal!


5. MAALTIJDSALADES MET DRESSING

Maaltijdslades: makkelijk, snel, lekker en laag in calorieën. Of niet? Maaltijdsalades van de supermarkt zijn meestal geen goed idee als u wilt afvallen, vanwege de vele toevoegingen. Vooral spinazie quinoa (820 kcal) kunt u in dat geval  beter laten staan.

Natuurlijk kunt u al deze caloriebommen gewoon eten als u het met mate doet, zelfs wanneer u wilt afvallen. Uw lichaam heeft immers voldoende energie nodig. Waar het om gaat is het vinden van een balans tussen uw calorie-inname en uw calorieverbruik. Onze personal trainers kunnen u hier uitgebreid over adviseren, en zullen u helpen met voedingsschema’s en trainingsschema’s.