VERZUIMREDUCTIE EN PREVENTIE

VERZUIMREDUCTIE EN PREVENTIE


Verzuimreductie staat bij Fit In Twente voor een snelle, preventieve en duurzame aanpak. Heeft u een hoog ziekteverzuim binnen uw organisatie? Wij kijken samen met u verder dan de symptomen. We zien vaak onderliggende problemen bij verzuim. Wij maken graag een health- en company check om in kaart te brengen waar ruimte is voor verbetering. Het verzuimreductie plan maken we met u bespreekbaar.


IS VERZUIMREDUCTIE BEINVLOEDBAAR?

Het gedrag van de medewerker, leidinggevende en directie is vaak doorslaggevend voor verzuimreductie. De omgeving waarin u werkt kan dus bijdragen aan een hoog of laag ziekteverzuim! Het liefst zou u willen zien dat iedereen vroegtijdig aan de bel trekt, zodat u uw collega’s kunt helpen of sturen naar een gezonde of veilige werkomgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat u door het vergroten van inzetbaarheid van medewerkers het ziekteverzuim tot een minimum kunt beperken. Wij ondersteunen en geven trainingen aan werkgevers en organisatie die het belangrijk vinden om meer regie te krijgen op inzetbaarheid en verzuimreductie.


VERZUIMREDUCTIE; PRODUCTIVITET EN PLEZIER

Wij zijn ervan overtuigd dat duurzame en fitte organisaties beginnen bij het bewustzijn van het management en directie. Wij geven u altijd passend advies en maatwerk over verzuimreductie. Door duurzame en preventieve activiteiten met o.a. een personal trainer aan te bieden aan uw medewerkers gaat de productiviteit en het plezier in het werken omhoog. Medewerkers durven creatief te ondernemen wanneer ze vitaler zijn en betrokken worden bij de organisatie.
Door activiteiten aan te bieden ontstaat er ook een open cultuur omtrent gezondheid en vitaliteit. Hierdoor maken medewerkers, leidinggevende en directie gezondheidsrisico’s sneller bespreekbaar wat uiteindelijk het verschil kan maken in verzuimreductie.
 

VERZUIMREDUCTIE; KIJK NAAR WAT ER WEL KAN

Voor verzuimreductie is het belangrijk om te kijken wat iemand wel kan! De nadruk word vaak gelegd op hetgeen iemand niet kan en waardoor er verzuim is. Wij analyseren graag de verzuimreden en kijken naar de gezonde mogelijkheden bij de medewerkers.
Welke doelen kunnen we behalen? En hoe snel kunnen we de doelen behalen? Hoe richten we de re-integratie in? Wij kijken altijd bij de verzuimende werknemer naar een duurzame oplossing. Hoe kunnen wij het verzuim in de toekomst voorkomen?


VERZUIMREDUCTIE; HOE NU VERDER

Wilt u graag meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wilt u passende en op maat gemaakte ziekteverzuim oplossingen voor uw organisatie? Misschien is Online Personal Training iets voor u of kijk ook eens op onze bedrijfsfitness pagina! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend verzuimreductie gesprek.