WAAROM EEN GEZONDE LUNCH BELANGRIJK IS!

WAAROM EEN GEZONDE LUNCH BELANGRIJK IS!


Vaak is er weinig tijd voor, of nemen we weinig tijd om te lunchen. U bent druk met “de dingen” van de dag, dingen waarvan u denkt dat ze op dat moment belangrijker zijn dan lunchen. Als u geen tijd neemt voor een gezonde lunch vervalt u al snel in oude gewoontes. Weer dezelfde boterhammetjes! Als u even tijd maakt, is er voor een gezonde lunch vaak veel mogelijk. En de geïnvesteerde tijd betaalt zich later gedurende de dag weer terug. De lunch levert u voedingsstoffen en energie om de middag door te komen. Onze personal trainers geven u de beste F.I.T. – tips voor een gezonde lunch.
 

F.I.T. – tip 1: SLA DE GEZONDE LUNCH NIET OVER

De lunch is belangrijk om energie te hebben om uw taken goed uit te kunnen voeren. Het blijkt dat de productiviteit rond drie uur ’s middags aanzienlijk daalt als u de lunch over slaat. U kunt tot 40’ werktijd verliezen gedurende de middag!


F.I.T. – tip 2: BEDENK WAAAROM GEZOND LUNCHEN BELANGRIJK IS

U bent productiever wanneer u gezond eet en traint met bijv. een online personal trainer. Een gezonde eetgedrag heeft invloed op uw intelligentie, leervermogen, concentratie en geheugen. Uw energieniveau blijft op peil en u zit hierdoor letterlijk en figuurlijk beter in uw vel.
 

F.I.T. – tip 3: NEEM UW EIGEN GEZONDE LUNCH MEE

Een goede voorbereiding loont ook in dit geval. Als u uw eigen gezonde lunch meeneemt, dan weet u zeker dat u goed zit. Gewoon in de traditionele lunchbakjes, of wat modernere bakjes die uw lunch koel houden.


F.I.T. – tip 4: KIES HET BESTE EN GEZONDSTE LUNCH ALTERNATIEF

Heeft u geen tijd om uw lunch ‘s morgens te maken voordat u weg moest? Probeer het dan de avond van te voren klaar te zetten. Als dit niet gelukt is zoek dan het beste alternatief. Kies niet voor de frikandel, maar zoek naar salades, sapjes, yoghurt of kwark.
 

F.I.T. – tip 5: GEZONDE LUNCH MOEILIJK? BEGIN MET BABY STAPJES

Vindt u het moeilijk of allemaal teveel? U hoeft ook niet alles in één keer te veranderen. U kunt ook beginnen met één dag te veranderen naar een gezonde lunch. Gaat dit na een aantal weken goed, breid het dan langzaam verder uit. U zult merken dat u hierdoor meer energie krijgt.

Hebt u van dit artikel trek gekregen in een gezonde lunch? Kijk ook eens op voedingscentrum.nl voor meer informatie en tips. Mocht u nog andere tips hebben over gezonde lunch dan horen wij dat graag.