4 REDENEN WAAROM FITTE MENSEN ZICH BETER VOELEN

4 REDENEN WAAROM FITTE MENSEN ZICH BETER VOELEN


Sporten, goed eten en voldoende slapen is niet alleen goed voor uw lichamelijk gezondheid. Ook mentaal is er een groot verschil tussen fitte mensen en mensen met een minder fit lichaam. Wilt u wel meer gaan sporten, maar heeft u een extra steuntje in de rug nodig om uzelf te motiveren? Lees dan hier 4 redenen waarom fitte mensen zich beter voelen dan niet fitte mensen. Of boek direct een gratis intake gesprek met uw personal trainer in Hengelo.


1. BETER HUNEUR, MINDER STRESS

Na zo’n 20 tot 30 minuten bewegen komen er in uw brein allerlei fijne stofjes vrij, zoals endorfine, dopamine, BDNF en serotonine. Deze neurotransmitters spelen een grote rol bij het ervaren van geluk en het verbeteren van uw humeur. Ook remmen ze de afgifte van cortisol, het hormoon waardoor u zich gestrest voelt. Na het sporten voelt u zich dus direct beter en het mooiste van alles: dit gevoel is deels blijvend en zal iedere na iedere trainingssessie sterker worden.


2. ALLES WORDT LICHTER

Wie fit is, heeft meer kracht en meer uithoudingsvermogen. En dat komt niet alleen van pas in de sportschool. Ook allerlei dagelijkse activiteiten zullen er makkelijker en lichter door worden. Vindt u die boodschappentassen erg zwaar? Voelt u zich uitgeput na het oplopen van de trap? Heeft u geen energie om de was op te hangen? Stelt u zich voor dat u deze energie wel zou hebben en sterker zou zijn. Zou u zich in dat geval niet veel beter voelen?


3. MINDER VAAK ZIEK

Heeft u regelmatig last van verkoudheid, grieperigheid of voelt u zich vaak moe? Dan heeft u waarschijnlijk een immuunsysteem dat niet zo goed functioneert. Fitter worden is dé manier om uw immuunsysteem een boost te geven. Zowel slaap, voeding als beweging zijn hierbij erg belangrijk. Met veel aandacht en persoonlijke begeleiding kunnen onze personal trainers u ondersteunen met het verbeteren van uw immuunsysteem, waardoor u zich een stuk beter zult voelen.


4. MEER ZELFVERTROUWEN

Ook door meer zelfvertrouwen voelen fitte mensen zich beter. Door meer te sporten, zult u automatisch een positiever beeld van uzelf krijgen. En dat is niet alleen omdat uw spiegelbeeld zal verbeteren, maar ook omdat u uw grenzen gaat verleggen. Wat vandaag onmogelijk lijkt, bijvoorbeeld een x aantal minuten hardlopen of een bepaald gewicht duwen, zal binnen enkele maanden tot uw mogelijkheden behoren. Dit gevoel van overwinning geeft uw zelfvertrouwen een enorme boost.