WERKEN AAN UW CORE MET EEN PERSONAL TRAINER

WERKEN AAN UW CORE MET EEN PERSONAL TRAINER


Zonder dat we het doorhebben, gebruiken we heel vaak onze core. Of dat nu is tijdens het trainen of tijdens dagelijkse bezigheden, u heeft bijna altijd de core spieren nodig. Hoe sterker uw core is, hoe meer u uit fysieke activiteiten haalt. Wilt u dit gebied zo optimaal en duurzaam mogelijk verbeteren? Dan is het zeker goed om aan de slag te gaan met een personal trainer. In dit artikel leest u er meer over.


UIT WELKE SPIERGROEPEN BESTAAT DE CORE?

De ‘core’ is meer dan alleen de buikspieren. Eigenlijk omvat het de hele romp, dus alles behalve uw armen, benen en hoofd. Core betekent letterlijk ‘kern’ en bestaat uit maar liefst 29 spieren. Hierbij horen dus ook de bilspieren, rugspieren en de bekkenbodemspieren. 
 
Uw core ondersteunt veel van de dagelijkse bezigheden. Dat geldt natuurlijk voor het sporten, maar de core helpt ook om rechter te zitten achter het bureau. In ons werk als personal trainer zien we dat bij veel mensen dit gebied niet goed ontwikkeld is. Dat leidt op de lange termijn soms tot rug- en nekklachten.


WAAROM IS HET BELANGRIJK OM DE CORE TE VERSTERKEN?

Als personal trainer in Hengelo helpen wij dagelijks mensen met het versterken van de spieren in het middengebied. Dit is goed om verschillende redenen:
 
  • Verminderen van rugpijn: dit is vooral belangrijk voor mensen die veel achter een bureau zitten. Zittend werk kan de rug flink belasten. Door de core spieren te trainen, verbetert u uw evenwicht en balans. En dat leidt weer tot minder blessures.
     
  • Beter postuur: een rechte houding zorgt ook voor een beter postuur. Door sterke spieren in de buik en rug, staat u rechtop. Dat ziet er beter uit én voelt mentaal beter.
     
  • U oogt al snel slanker: spieren zijn compacter dan vet. Door te werken aan uw eigen natuurlijke korset, oogt u al snel slanker. Als u daarnaast ook nog eens werkt aan een gezonder gewicht, blijven lovende reacties vanuit uw omgeving niet uit. 


HOE HELPT EEN PERSONAL TRAINER U HIERBIJ?

Als personal trainer in Oldenzaal, helpen we dagelijks mensen met het versterken van de spieren, het verminderen van blessures en het verbeteren van het postuur. Staat u hier ook voor open? Meld u dan vrijblijvend aan voor een intakegesprek in onze studio. Heeft u liever een personal trainer aan huis? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.