5 TIPS OM GEMOTIVEERD TE BLIJVEN BIJ HET SPORTEN

5 TIPS OM GEMOTIVEERD TE BLIJVEN BIJ HET SPORTEN


Bij beweging gaat het soms om pure wilskracht. Gemotiveerd blijven is daarom een van de belangrijkste factoren als het gaat om het halen van uw gezondheidsdoelen. Hebt u moeite met motivatie? Volg dan deze 5 tips!


MOEDIG UZELF AAN

Als u ontzettend opziet tegen een work-out, is het tijd om even een goed gesprek met uzelf te voeren. Waarom bent u begonnen met sporten? Wat zijn uw doelen? Hoe zou u een ander aanspreken als hij of zij geen zin had om te sporten?
 
Blijf uzelf herinneren aan de reden waarom u meer wilt bewegen. Misschien is het uw gezondheid, of misschien wilt u weer in die broek passen. Het enige wat u in de weg staat om uw doelen te bereiken bent u zelf. Die tegenzin die u nu voelt is niet voldoende om uw doelen in de weg te staan!


GA OP ZOEK NAAR NIEUWE REDENEN OM TE SPORTEN

Als u compleet richt op één motivatie (bijvoorbeeld afvallen), kan het lastig zijn om dit vast te houden. Misschien ziet u bijvoorbeeld na maanden sporten maar weinig verandering. Dan lijkt het de moeite misschien niet waard.
 
Probeer in zo’n geval een nieuwe motivatie te vinden. In plaats van u te richten op uw gewicht, kunt u er bijvoorbeeld aan werken om fysiek sterker te worden. Zo kunt u een nieuwe uitdaging aangaan, en vind u misschien zelfs een sport of training die veel beter bij u past.


NEEM EEN PERSONAL TRAINER

Soms hebt u een extra steuntje in de rug nodig om gemotiveerd te blijven. Een personal trainer kan u helpen om uw doelen sneller en efficiënter te behalen. Niet alleen hebt u een buddy aan uw zijde tijdens uw training, ook zult u persoonlijk advies krijgen over uw gezondheid en uw lichaam. Dit betekent bovendien dat een personal trainer u kan helpen met uw voeding.
 
Individuele begeleiding kan alle verschil maken als het gaat om motivatie. Het gezamenlijk opzetten van een trainingsschema zorgt ervoor dat u duidelijke afspraken met elkaar kunt maken. Hebt u geen tijd om naar de sportschool te gaan? Dan kunt u op zoek gaan naar een online personal trainer.


HOUD UW WORK-OUT SPANNEND

Trainen is vaak een geval van ‘moeten’, niet van ‘willen’. Dit kan een vreselijke werking hebben op uw motivatie. Probeer daarom uw lichamelijke beweging zo veel mogelijk te combineren met dingen die u leuk vind. Naar muziek luisteren is een populaire optie, maar tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld naar uw favoriete podcast luisteren tijdens het rennen. Zo bent u minder gefocust op uw lichamelijke ongemakken. Of kijk naar uw favoriete serie terwijl u op een cardio-apparaat staat in de sportschool. De tijd zal vliegen.


VERWEN UZELF

Het ontwikkelen van een wasbordje of weer in die jurk passen is misschien de eindprijs, maar in de tussentijd mag u uzelf ook best eens verwennen. Beloon uzelf af en toe met een lekkere maaltijd, of een dagje in de sauna. Vergeet daarbij niet dat u het door uw harde werk verdiend hebt. Een beloningssysteem kan u helpen gemotiveerd te blijven, omdat u al kunt profiteren van uw training voordat u uw doel hebt behaald.