DE BESTE TIPS VOOR EEN BEWUSTE LEEFSTIJL

DE BESTE TIPS VOOR EEN BEWUSTE LEEFSTIJL


Bewust en duurzaam leven. Het is een leefstijl waar meer en meer mensen voor kiezen. Hebt u zelf ook de wens om gezonder, bewuster en duurzamer te leven? Dan kunnen kleine veranderingen al een flink verschil maken.
 
Bent u bijvoorbeeld gewend om elke avond een lekker bakje chips te pakken? Leer dit zo snel mogelijk af. Dit snoepen stilt de honger niet en zorgt alleen maar voor een hogere calorie-inname.
 
Hoe u dan wel bewuster kunt leven? Met onderstaande tips werkt u snel toe naar een bewuste leefstijl.
 

STEL REALISTISCHE DOELEN VOOR UZELF OP

Om bewust te kunnen leven, moet u voor de nodige veranderingen zorgen. Deze veranderingen hebben betrekking op uw bewegingspatroon, op uw voedingspatroon en op uw dagelijkse handelingen. Om dit allemaal in goede banen te leiden, zou u realistische doelen op moeten stellen.
 
Wat is voor u dé reden dat u een bewuste leefstijl nastreeft? Heeft dit wellicht met uw overgewicht te maken? Of voel u u op dit moment gewoon niet fit? Als u weet wat de reden voor uzelf is, bent u in staat om doelen op te stellen. Stel deze realistisch op, zodat u ze daadwerkelijk (snel) kunt behalen. Dat komt uw motivatie alleen maar ten goede.
 

VERANDER UW EETPATROON

Volgens het Voedingscentrum moet u volgens de Schijf van Vijf eten. Lang niet alle experts onderstrepen dit advies, maar op andere punten zijn experts het wel met elkaar eens. Zo is het van belang om voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon te kiezen.
 
Wat een gezond en gevarieerd voedingspatroon is? Dat is een voedingspatroon waarbij u alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit komt uw gezondheid ten goede, maar ook tal van processen in uw lichaam. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om de vetverbranding in uw lichaam te stimuleren.
 

PAS OP VOOR ALCOHOL EN DRUGS

Alcohol en drugs zijn in principe voor niemand gezond. Zéker als u een bewuste leefstijl nastreeft, is het belangrijk om op te passen met alcohol en drugs. Laat deze middelen dan ook zo ver mogelijk links liggen.
 

KOM IN BEWEGING

Door gezond te eten, zet u de eerste stap naar een bewuste leefstijl. Maar, met alleen deze stap bent u er nog niet. Nee, als u écht de gewenste doelen wilt behalen, is het van belang om in beweging te komen. U hebt hier meerdere mogelijkheden voor:

Schakel een personal trainer in. Bij Personal Training Hengelo bent u aan het juiste adres als u een stok achter de deur zoekt. Wij verzorgen de personal training op een hoog niveau, zodat u de gewenste doelen gaat behalen. Voor elk individu stellen wij een trainingsschema op maat op. Dankzij de persoonlijke begeleiding behaal u al snel de gewenste doelen.

Elke dag bewegen. Sowieso is het belangrijk om elke dag in beweging te komen. Als u per dag een halfuurtje beweegt, merkt u dit al aan meerdere zaken. U voelt u fitter, u valt mogelijk af en u krijgt meer energie. Dit is uiteraard ook prima te combineren met de personal training in Hengelo of Twente.