HOE VOORKOMT U EEN HERFSTDIP? WIJ GEVEN U 4 TIPS!

HOE VOORKOMT U EEN HERFSTDIP? WIJ GEVEN U 4 TIPS!


De herfst is bij de een geliefd en door de ander gehaat. Veel mensen genieten van bladeren die verkleuren en van de bomen vallen. Daarnaast worden ze vrolijk van de vele feestdagen die in het verschiet liggen. De herfsthaters hekelen vooral het feit dat het weer slechter wordt en de dagen steeds korter. Die mensen hebben soms dan ook te maken met een herfstdip. Zodra oktober aanbreekt, daalt bij veel mensen het besef in dat het lang duurt totdat het lekker warm weer zal zijn. Men heeft minder energie en is daarnaast minder vrolijk en minder positief. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze herfstdip te voorkomen.
 

VITAMINE D

Het is bekend dat een gezonde hoeveelheid vitamine D voor sterkere botten zorgt. Wist u echter dat uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat vitamine D ook invloed heeft op uw humeur? Een tekort aan vitamine D verlaagt het serotoninegehalte in de hersenen, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot depressieve gedachten. De makkelijkste manier om vitamine D tot u te krijgen, is door naar buiten te gaan. En dat hoeft zeker geen straf te zijn. Parken en bossen zijn namelijk prachtig tijdens de herfst. Trek er dus gerust een aantal keer per week op uit om een stevige wandeling door het bos te maken.
 

BEWEGEN

Voldoende beweging is essentieel voor uw humeur en bevordert daarnaast uw weerstand. En dan hoef u u echt geen uren per dag in het zweet te werken. Een half uurtje sporten maakt al verschil. Veel mensen ervaren het regelmatig sporten als een behoorlijke drempel. Die mensen zouden wij te allen tijde personal training adviseren. Zo hoeft u zelf geen eigen sportplan op te stellen, aangezien de personal trainer daarin gespecialiseerd is. Hij of zij zal een programma samenstellen dat bij u past en uw motiveren tijdens het sporten. Ook voor bedrijven is dit erg interessant.
 

BEWEGEN EN VOEDING

U kunt er ook voor kiezen om een online of offline personal coach in te schakelen. Deze helpt u niet alleen met het bewegen, maar helpt u ook om uw levensstijl te veranderen. Hij of zij zal naast een sportprogramma ook een voedingsprogramma voor u samenstellen, zodat uw fysieke conditie verbetert. Het is bekend dat het met mensen die fysiek in orde zijn ook mentaal beter gaat dus dit is een goede manier om een herfstdip te voorkomen.
 

BEWEGING EN SOCIAAL CONTACT

Mensen die tijdens de donkere maanden naast sporten ook behoefte hebben aan sociaal contact, kunnen er voor kiezen om Small Group Training te gaan doen. Bij Small Group Training sport u in een groep tot maximaal 6 personen onder begeleiding van een personal trainer. Het is gezellig, interactief en het zorgt er voor dat u weer in vorm komt.