FITTER ZONDER SPORTSCHOOL: 8 TIPS

FITTER ZONDER SPORTSCHOOL: 8 TIPS


Als u bewust met uw gezondheid en leefstijl aan de slag gaat, is het vanzelfsprekend dat u fitter wilt worden en gewicht wilt verliezen of betere conditie krijgen. Denkt u dat de sportschool dan de enige oplossing is of hebt u hier dan een enorme weerstand tegen? Vaak weten mensen niet precies wat ze moeten doen omdat ze zich bekeken voelen of geen raad weten met de apparatuur in de sportschool. Wees gerust, u hóeft niet de sportschool in om toch aan u gezondheid en spieren te werken. In deze blog gaan we in op 8 alternatieve Fit In Twent (F.I.T.) tips van de sportschool.


F.I.T. – TIP 1: WANDELEN

Het klinkt misschien niet als een uitdaging maar dat kan het zeker wel zijn.  Zo kunt u bijvoorbeeld het bos in waar u onverharde paden hebt en ook kleine heuveltjes. Bovendien is het minstens zo goed om dagelijks 30 minuten in beweging te komen als 2 of 3 keer per week naar de sportschool te gaan. Klinkt haalbaar, toch?


F.I.T. – TIP 2: SPORTSCHOLEN EN VERENIGINGEN

Bij u in de buurt zijn vast en zeker ook sportscholen (b.v. sportschool Borne) en verenigingen. Het leuke van deze sportscholen en verenigingen is dat het vaak laagdrempelig en goedkoop is waarbij u redelijk snel contact krijgt met anderen. Saamhorigheid is hierbij vaak het uitgangspunt. Als dat is wat u graag wilt dan is dat dus een goede keuze!


F.I.T. – TIP 3: FIETSEN

Laat die auto eens wat vaker staan en ga bewust bij iemand op bezoek die net even iets verder weg woont. U kunt uzelf uitdagen door harder te fietsen waardoor u hartslag sneller gaat kloppen. Gebruik bijvoorbeeld de gratis apps Alltrails of Wikiloc waar u makkelijk kunt zien welke routes er in de omgeving zijn. Deze apps zijn overigens ook handig wanneer u gaat wandelen.


F.I.T. – TIP 4: ZWEMMEN

Zwemmen is een vaak genoemd alternatief voor de sportschool. U kunt makkelijk uw conditie trainen en het is tevens goed voor al uw spieren. U traint eenvoudig uw hele lichaam. Het werkt ook heel ontspannend. U kunt natuurlijk ook andere sporten beoefenen in het water. Zo is er bijvoorbeeld aquaFit-plus, aquajoggen en aquarobic. Check bij het zwembad bij u in de buurt wat de mogelijkheden zijn.


F.I.T. – TIP 5: DANSEN

De beste manier om plezier te hebben, uw zorgen even te vergeten én fitter te worden is door lekker te dansen op uw favoriete muziek.


F.I.T. – TIP 6: BEGELEIDE TRAINING DOOR PERSONAL TRAINER

Wilt u uw doelen behalen maar hebt u een extra steuntje in de rug nodig of weet u niet waar u moet beginnen? Probeer dan eens een tijdje een personal trainer. Sporten met een personal trainer maakt het behalen van uw doelen al een stukje makkelijker. U krijgt afwisselende trainingsprogramma’s en u wordt vaak voorzien van de juiste voedingsadviezen. Afvallen en voeding gaan hand in hand. Neem contact op met André van Fit In Twente om de personal training mogelijkheden te bekijken.


F.I.T. – TIP 7: YOUTUBE VIDEO’S

Het internet staat vol met programma’s. u zoekt op workout of training of sporten thuis in combinatie met beginners of full-body of het aantal minuten en u krijgt duizenden video’s te zien waar u uit kunt kiezen. Hebt u een persoon of programma gevonden wat u goed bevalt? Abonneer u dan op dat kanaal. Zo vind u makkelijk vergelijkbare video’s die u kunt gebruiken voor uw trainingsschema.


F.I.T. – TIP 8: BUITEN SPORTEN? TAL VAN MORGELIJKHEDEN

Denk aan hardlopen, klimmen, suppen, yoga, mountainbiken, noem het maar op. Allemaal activiteiten buiten met uitdaging en waarbij u niet naar de sportschool hoeft.  Wilt u iets doen dat u nog nooit gedaan hebt? Zoek een beginnerscursus of de juiste begeleiding om het onder de knie te krijgen.


FITTER ZONDER SPORTSCHOOL? JA, DAT KAN MAKKELIJK!

u kunt dus zeker fitter worden zonder sportschool. Het belangrijkste is dat u beter (en fitter) gaat voelen. Als u iets doet dat u leuk vindt zult u het beter volhouden, sneller vooruitgang boeken en dus langer gemotiveerd blijven. U komt dan vanzelf op het punt dat u klaar bent om de volgende stap te zetten en wie weet gaat u dan toch ooit met plezier sporten!