HOE BLIJF IK FIT OP VAKANTIE

HOE BLIJF IK FIT OP VAKANTIE


Het hele jaar door bent u goed bezig met uw gezondheid: u let op uw voeding en beweegt regelmatig. Als u eenmaal in een fijn ritme zit is deze gezonde leefstijl waarschijnlijk prima vol te houden. Op vakantie daarentegen kan deze uitdaging een stuk groter zijn. U bent uit uw normale ritme, beweegt misschien minder dan gewoonlijk en de verleidingen van lekker eten zijn overal. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn maar het is wel fijn om uw gezondheid goed op peil te houden, ook tijdens vakanties. Om u hiermee te helpen geven we een aantal tips die u helpt om ook tijdens uw vakantie fit te blijven.


STEL DOELEN VOOR VOEDING EN BEWEGING

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor sporten en gezonde voeding. Als u op vakantie gaat zonder plan dan kan het zomaar zijn dat u zich laat meeslepen in de “vakantie sfeer”. Vind u het prima om u tijdens de vakantie helemaal te laten gaan en dat misschien resulteert in aankomen of minder fitheid. Of kiest u voor een middenweg? Denk van te voren na hoe u uw vakantie graag zou willen doorbrengen op het gebied van voeding en sport, zo kunt u op vakantie bewuster keuzes maken. Ook als u even geen personal training heeft kunt u gezond en fit blijven met de juiste voorbereiding.


PLAN BEWEGING IN OP VAKANTIE

Dat u tijdens uw vakantie geen zin heeft om de lokale sportschool op te zoeken kunnen wij ons best voorstellen. Toch kan bewegen op vakantie ook heel erg leuk zijn en een nieuwe dimensie geven aan sport. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stevige wandeling in de bergen, het beklimmende van een uitdagende rots of de nieuwe omgeving verkennen tijdens het hardlopen. Vakantie is ook de uitgelezen kans om nieuwe sporten te ontdekken zoals op het water bijvoorbeeld, huur een kano of Sup board. Zie het niet als een moetje van trainen maar als een leuke manier van bewegen. U kunt van te voren ook met uw personal trainer of personal coach een beweegplan maken voor op vakantie.


BALANS

Het is fijn om zoveel mogelijk uw fitheid op peil te houden tijdens de vakantie. Door balans te houden met eten, vaker te kiezen voor een gezonde snack en voldoende te bewegen. Maar vergeet ook niet dat u op vakantie bent en hier lekker van mag genieten. Uw harde werk thuis wordt echt niet verpest met een vakantie wat minder bewegen en meer eten, dus een beetje loslaten is oke. Zorg voor een balans die voor u goed voelt, een van onze trainers denkt hier graag in mee.

Heeft u nog vakantie maar bent u wel thuis, dan kunt u ook kiezen voor personal training aan huis. Dit maakt de drempel misschien minder hoog maar zorgt wel dat u lekker in beweging blijft. Heeft u vragen of denkt u dat onze trainers u verder kunnen helpen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook:
Fitness Hengelo