TIPS OM MEER ENERGIE TE KRIJGEN TIJDENS DE WINTER

TIPS OM MEER ENERGIE TE KRIJGEN TIJDENS DE WINTER


De R zit weer in de maand. Dat betekent dat het aantal lichturen afneemt. Hierdoor ervaren de meeste mensen dat zij minder energie hebben. Maar hoe komt dat? In deze blog vertellen wij u graag wat u kunt doen om meer energie te krijgen tijdens de donkere dagen.


1.      PROBEER IEDERE DAG NAAR BUITEN TE GAAN

De meeste mensen houden er niet van om naar buiten te gaan tijdens de herfst en winter. Het is vaak koud of regenachtig. Toch adviseren wij u om voldoende naar buiten te gaan. Uw lichaam heeft namelijk zonlicht nodig voor het natuurlijk aanmaken van vitamine D. Daarnaast onderdrukt het de productie van melatonine. Dit verslechtert weer je slaapritme.
Naast vitamine D is regelmatig naar buiten gaan ook goed voor uw fitheid. Het zorgt voor extra beweging en bevordert de weerstand. Naast naar buiten gaan voor zonlicht kunt u er ook voor kiezen om Vitamine D tabletten te gebruiken.


2.      GEZOND ETEN VOOR MEER ENERGIE

In onze blog Fit tips voor een gezonde voeding lichten wij dit onderdeel uitgebreid aan u toe. Om uw energie in de wintermaanden op peil te houden is het belangrijk om op uw voeding te letten. Let bijvoorbeeld op uw groente en fruit inname. In de wintermaanden zijn mensen geneigd om langer binnen te blijven of vaker uit eten te gaan. Hierdoor komt het voor dat men een gewichtstoename krijgt waardoor men minder energie ervaart.


3.      BLIJF IN BEWEGING

Naast regelmatig naar buiten gaan adviseren wij u ook om te blijven sporten. Regelmatig sporten zorgt voor het op peil houden van uw energieniveau. Daarnaast voorkomt het een afname van de spiermassa en blijft uw gewicht in balans. Voor fanatieke sporters zijn de wintermaanden een periode van bulken om vervolgens in de lenteperiode weer te ‘cutten’. Ook wanneer u graag in de zomermaanden fit wilt zijn is het advies om in de winter door te blijven sporten.


4.      REGELMATIG SLAAPRITME VOOR MEER ENERGIE

In de donkere maanden wordt er meer tv gekeken en blijft men over het algemeen langer op. Wanneer u zich moe of futloos voelt probeert u dan om op een vast tijdstip naar bed te gaan. Uw lichaam raakt dan gewend aan het ritme waardoor u meer energie krijgt uit uw slaap. Een tip daarbij is om ook op een vast tijdstip op te staan. Voor wie van een powernap houd adviseren wij om dit kort te houden. Meer tips voor meer energie? U leest het in in ons blog. Personal trainer nodig? Meld u makkelijk online aan!