WAT KOST EEN PERSONAL TRAINER?

WAT KOST EEN PERSONAL TRAINER?


Wat kost een personal trainer is vaak één van de eerste vragen die gesteld wordt als men de intentie heeft om te werken aan een andere en gezondere levensstijl onder leiding van een professional. Maar wat kost een personal trainer nu echt? En is het u dat waard?
Waarschijnlijk kent u personal trainers van bekende televisie programma’s of van bekende Nederlanders. Wat kost een personal trainer van een bekende nederlander en wat zijn dan mijn kosten?
We vertellen u graag meer over het trainen met een personal trainer en wat u kunt verwachten van de kosten.


WAT KOST EEN PERSONAL TRAINER OF IS HET EEN INVESTERING?

Wat kost een personal trainer? is zeker een belangrijke vraag. Een andere vraag die u uzelf zou kunnen stellen is; wat is het mij waard als ik weer super fit ben, 20 kilo lichter of (weer) een oersterk lichaam heb. Waarschijnlijk heeft u hier veel voor over! Op het moment dat u echt niet lekker in uw vel zit heeft u waarschijnlijk maar één wens! Ziet u het als een kostenplaatje of wordt het een super goeie investering in een gezond lichaam?
Naast de financiële investering die u wilt doen, bedenk ook dat u veel tijd in het proces en trainingen moet investeren om uw doelen te behalen. Tijd kost geld!!! En wat levert mij de geinvesteerde tijd nu eigenlijk op? 


WAT KOST EEN PERSONAL TRAINER; PER UUR?

De kosten van een personal trainer lopen nogal uiteen. Wat kost een personal trainer? Gemiddeld bent u tussen de € 40 en € 125 kwijt per training. Dit is vaak inclusief de voorbereidingstijd van de trainer en BTW.
Het exacte tarief is afhankelijk van een aantal factoren:
 • Is de personal trainer aangesloten bij een sportschool waar hij of zij trainingen kan geven of beschikt de trainer over eigen trainingsfaciliteiten?
 • Wat is de trainingsduur die u ondergaat en is het echt personal training of een duo personal training? Sommige trainers bieden een half uur training sessie of 45' sessies aan! Of u kunt samen komen trainen met uw partner of vriend/vriendin.
 • Moet u naar de trainer toe komen of verzorgd de trainer een training bij u aan huis?
 • Hoeveel ervaring heeft is de trainer? Welke opleidingen en achtergrond heeft hij of zij als trainer?
 • Zijn er misschien combinatie mogelijkheden? Kunt u uw personal trainingssessies combineren met b.v. Small Group Training of met Online Personal Training? 
 • Heeft de trainer een specialiteit, zoals krachttraining of kickboxing?
 • En hoe zit het met vraag en aanbod?
 • Zelfs de regio waar de trainer werkt, maakt uit voor het tarief die hij of zij vraagt voor een training. 


WAT KOST EEN PERSONAL TRAINER; WELKE KEUZES MAAKT U?

Naast de kosten die u maakt voor de personal trainer is het enorm belangrijk om te weten of u een klik met uw trainer heeft en of hij of zij u daadwerkelijk verder kan helpen richting uw persoonlijke doel of doelen.
Wanneer u een goeie en ervaren personal trainer in armen neemt heeft u waarschijnlijk minder trainingS uren nodig om tot uw gewenste doel te komen. Uw keuze alleen gebaseerd op de kosten per uur kunnen op langer termijn anders uit pakken dan in eerste instantie gedacht!

Wij begrijpen heel goed dat u goed over deze beslissing na wilt denken. Als u een weloverwogen beslissing maakt om met een personal trainer in zee te gaan dan is het belangrijk dat u, en samen met de personal trainer, een commitment aan gaat, om voor de volle 100% in te zetten om uw doel te behalen. Naast de vraag; Wat kost een personal trainer? Kunt u zich ook het volgende afvragen; 
 • Hoe komt de personal trainer op mij over. Past zijn persoonlijkheid bij mij om mij goed te kunnen coachen en te begeleiden? Heb ik een klik met de trainer?
 • Sluiten de specialisaties van de trainer goed aan bij mijn doelstelling?
 • Is deze trainer gediplomeerd en heeft hij of zij bewezen dat hij of zij, mensen met mijn doel kan helpen. 
 • Kan ik de kosten voor de personal trainer financieel dragen?


KOSTEN BESPAREN MET PERSONAL TRAINING

Naast de personal trainings sessies zijn er vaak ook mogelijkheden voor Small Group Trainingen en Online Personal Training. In overleg met uw trainer kunt u bekijken of deze vormen van training bij u passen en kunt u overleggen of u eraan toe bent. Een goed idee kan zijn om deze vormen van trainen te combineren met uw personal trainingssiessies. Hierdoor wordt het een aanvulling op uw trainingen en een verlengstuk van uw training.
 

WAT KOST EEN PERSONAL TRAINER VOOR U? MAAK EEN AFSPRAAK!

Wilt u weten wat uw uiteindelijke kosten zijn? Wilt u graag met ons gaan trainen? Of wilt u weten of wij u kunnen helpen? Maak een vrijblijvende afspraak met ons om te beoordelen wat wij voor u kunnen betekenen.