HOEVEEL MOET IK BEWEGEN?

HOEVEEL MOET IK BEWEGEN?


Hoeveel moet ik bewegen? Dat is een vraag die je niet vaak hoort en waar men zich ook niet veel mee bezig houdt. Maar toch eens goed om hierbij stil te staan en te kijken of uzelf voldoende beweegt. Bewegen is goed voor u, maar hoeveel moet u bewegen om gezond te blijven? Hoe past u beweging in uw dagelijkse leven? En belangrijk, welke beweging en beweegtips, passen het beste bij u?


HOEVEEL MOET IK BEWEGEN OM DE NORM TE HALEN?

De beweegnorm kan door de jaren heen veranderen. Dit is afhankelijk van bestaande onderzoeken waar een uitgebreide analyse wordt los gelaten en gekeken wordt naar de gezondheidseffecten van bewegen.

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseerde eerst:
Beweeg tenminste vijf dagen in de week, minimaal 30 minuten per dag, in blokken van ten minste 10 minuten matig intensief. De hartslag ligt daarbij iets hoger dan normaal en je raakt een beetje buiten adem. Daar is tegenwoordig het advies bijgekomen om minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten te doen, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.

Dit is een super mooie richtlijn en heel erg duidelijk. Ons advies gaat daarbij nog een stapje verder. Hoe langer, vaker en/of intensiever u beweegt, hoe meer dit extra gezondheidsvoordelen voor u oplevert. Hieronder geven wij u graag onze 6 beweegtips. En voorkom vooral veel zitten!


6 BEWEEG TIPS OM MEER TE BEWEGEN

Hoe kunt u nu dit beweegadvies in uw dagelijks leven inpassen? En belangrijk, wat past het beste bij u? Hieronder onze beweegtips. Bedenk goed; waar, wanneer en hoe u meer gaat bewegen.

Beweeg-TIP 1
Klussen in en om het huis behoren ook tot de categorie bewegen. Tijdens het schrobben van de vloer verbrandt u ongeveer 140 calorieën (per 60 minuten).

Beweeg-TIP 2
Het lijkt vreemd, maar de wekelijkse poetsbeurt van het huis kan een ware work-out zijn. Een half uurtje ramen zemen levert u al snel 120 verbruikte calorieën op. Efficiënter kan niet.

Beweeg-TIP 3
Bewegen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door onderstaande activiteiten bent u onbewust al heel goed bezig;
  • Uw kinderen met de fiets naar school te brengen
  • Een ommetje lopen na het avondeten
  • Op de fiets naar het werk
  • Of door lopend de boodschappen te doen
 
Beweeg-TIP 4
Bewegen is gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven en u kunt het vaak combineren. Spreek bijvoorbeeld af om dagelijks met uw collega's te gaan lunchwandelen.

Beweeg-TIP 5
Beweeg op een manier die u leuk vindt. Bijvoorbeeld:
  • Een wandeling in het bos of in het park,
  • Fiets door een mooie omgeving,
  • Neem een (gezonde) picknickmand mee en ga onderweg picknicken.
 
Beweeg-TIP 6
Op bezoek bij vrienden of familie? Neem eens de fiets. Of leg een stuk van de route wandelend af, en combineer het met de trein. Zo smaakt de koffie nóg lekkerder.
 

HOEVEEL MOET IK BEWEGEN? HOE NU VERDER?

Betekent dit dat wij u aan uw lot overlaten en dat u nu alles alleen moet doen? Absoluut niet! Wij kunnen u begeleiden gedurende het gehele proces om meer te bewegen. Dit doen we door middel van personal training of online personal training. Wij blijven u adviseren en steunen totdat u uw doelen heeft behaald. Wij kunnen een trainingsschema maken dat 24/7 toegankelijk is via de MyWellness-app. Laat ons maar weten waarmee wij u kunnen helpen; een personal trainer staat voor u klaar.
 
Alvast heel veel beweegplezier.