KRACHTTRAINING VOOR 50-PLUSSERS: HOE DOET U DAT?

KRACHTTRAINING VOOR 50-PLUSSERS: HOE DOET U DAT?


Wanneer het woord ‘krachttraining’ valt, denkt men vaak aan gespierde, jonge gasten. Onterecht, vinden wij, want juist het oudere lichaam is gebaat bij krachttraining. In dit blogartikel geven we dan ook vier tips over krachttraining voor 50-plussers.


KRACHTTRAINING DOEN ALS 50-PLUSSER? LUISTER NAAR UW LICHAAM

Krachttraining is een effectieve manier voor jong en oud om het lichaam sterk en soepel te houden. Dat gezegd hebbende realiseren we maar al te goed dat elk lichaam anders werkt. Luister daarom goed naar uw eigen lichaam. Wanneer u merkt dat de spierpijn toch wel erg lang aanhoudt of heftiger is dan u prettig vindt, stel de krachttraining dan bij. Vindt u het lastig om dit zelf in te schatten? Onze personal trainer helpt u daar graag bij.


PAS UW VOEDING AAN OP UW LEEFTIJD

Gezond en op gewicht blijven wordt er niet makkelijker op naarmate uw leeftijd vordert. Zo heeft u op hogere leeftijd steeds minder calorieën nodig om op gewicht te blijven. Als u minder gaat eten, is het essentieel om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer persoonlijke tips.


TRAIN DE BELANGRIJKSTE SPIER: UW HART

Hoewel krachttraining heel gezond is, kleeft er ook een nadeel aan. Krachttraining is namelijk best een zware belasting voor uw hart. Voor een jong, gezond hart is dit geen probleem. Gelukkig kunt u uw hart ook trainen. Dit doet u door af en toe uw training af te wisselen met cardio. De gecontroleerde manier om uw hart te trainen is door bijvoorbeeld te hardlopen op een zodanig laag tempo waarbij u nog met gemak kunt praten. We kunnen u hierbij helpen met behulp van onze online personal trainer.


VERGEET DE WARMING UP EN COOLING DOWN NIET

Voor een ouder wordend lichaam is de warming up en cooling down erg belangrijk. Als u de 50 bent gepasseerd, zijn uw pezen en gewrichten stijver dan vroeger. Een goede warming up maakt de spieren, pezen en gewrichten soepel. Bovendien stimuleert het de bloedsomloop, iets wat u tijdens krachttraining hard nodig heeft. Wilt u graag samen met ons trainen in de vorm van personal training? Neem dan gerust contact met ons op!