THUIS FITNESSEN

THUIS FITNESSEN


Thuis fitnessen is in! Om fit te worden en te blijven kunt u natuurlijk in onze sportschool met onze personal trainer trainen. U kunt daarbij ook eenvoudig thuis fitnessen met een op maat gemaakt trainingsprogramma door een online personal trainer. U krijgt hiermee extra resultaat en u bespaart geld én (reis)tijd! Thuis fitnessen wordt, helemaal in deze corona periode, steeds populairder en dat is dus niet zonder reden. Wij geven u enkele tips om thuis te sporten, die voor zowel beginners als gevorderden zijn. Maar eerst geven we de voor- en nadelen van thuis fitnessen.
 

DE VOORDELEN VAN THUIS FITNESSEN

U kunt verschillende redenen hebben om thuis te fitnessen, zoals op dit moment door het coronavirus. Maar er zijn meerdere redenen waarom u thuis moet of wilt fitnessen.
 • Het bespaart tijd; U hoeft niet bij ons te komen om te trainen.
 • Het bespaart geld; Een online training programma is goedkoper dan het inhuren van een personal trainer.
 • U kunt trainen in uw eigen vertrouwde omgeving; U hoeft u nergens druk om te maken, alleen maar zorgen dat u goed traint.
 

DE NADELEN VAN THUIS FITNESSEN

Helaas zitten er ook nadelen aan thuis fitnessen.
 • Minder divers; Tijdens onze trainingen op onze eigen locatie hebben we een grote diversiteit in oefeningen. Bij thuis fitnessen is dat meestal minder.
 • Minder motivatie; Het is moeilijker om aan je training te starten en makkelijker om op de bank te blijven hangen!
 • Inspiratie; In onze studio’s word je door de omgeving geïnspireerd om te bewegen, terwijl dit thuis vaak niet zo is.
 

STARTEN MET THUIS FITNESSEN

Als u wilt beginnen met sporten kan thuis fitnessen lastig zijn. Veelgehoorde vragen zijn: Wat nou als het niets voor mij is? Heb ik er genoeg tijd voor? Hoe kan ik thuis sporten? Hoe zorg ik ervoor dat ik het vol hou en niet binnen twee weken alweer stop? Welke oefeningen moet ik doen? En doe ik de oefeningen wel goed?

Graag helpen wij u met al deze vragen. Tijdens onze personal trainings sessies staan wij stil bij al uw vragen en wij begeleiden met de juiste uitvoering van de oefeningen die bij u passen. Om het thuis fitnessen goed op te bouwen, zodat u geen blessures krijgt, maar wel een goede vooruitgang krijgt u een online programma van ons mee.
Het mooie aan thuis fitnessen is dat u start op een laagdrempelige manier. U kunt heel eenvoudig thuis een workout doen zónder fitnessapparatuur. Mocht u het écht niets vinden, dan kunnen we altijd nog overstappen naar personal training.
 

5 TIPS OM TE STARTEN ÉN VOL TE HOUDEN MET THUIS FITNESSEN:

 1. Stel een realistisch frequentie doel!
  Hoe vaak in de week is het mogelijk dat u zelfstandig gaat thuis fitnessen? Niets werkt zo demotiverend als u uw voornemen niet kunt waarmaken! Probeer daarbij kleine doelen te formuleren. B.v.Ik wil 2x per week thuis fitnessen ipv 5x per week OF beginnen met een half uur thuis fitnessen ipv een heel uur. De regelmaat is, vooral in het begin, heel belangrijk.
  Wanneer je deze doelen vol kunt houden dan kun je na ongeveer 6 weken een nieuw doel bepalen en blijft u dan juist gemotiveerd.
   
 2. Plan een vast tijdstip in!
  Bijvoorbeeld: elke dinsdagavond en donderdagavond om 19:00. Op een tijdstip die u goed uitkomt. (Wanneer u elke week uw thuis fitness trainingen vastzet, kunt u hier rekening mee houden.) Zet het in uw agenda. Zodoende vergeet u uw “sportafspraak” niet. Zorg er ook voor dat uw partner of huisgenoten dit weten en u ondersteunen op het moment dat u het een keertje moeilijk heeft.
   
 3. Meerdere trainingsschema’s!
  Wij maken graag meerdere trainingschema’s voor u. Veel variatie in oefeningen en intensiteit houdt de training leuk. Desgewenst elke dag een ander schema of om bijv. de 4 weken een nieuw schema. Hierdoor blijft u gemotiveerd.
   
 4. Nodig een trainingsmaatje uit!
  Nodig uw partner, vrienden of collega’s uit om samen te trainen. Dit werkt veel motiverender en is bovendien een stuk gezelliger dan alleen thuis trainen. Belangrijk daarbij is dat u onderling goede en duidelijke afspraken maakt over hoe u elkaar wilt corrigeren wanneer een oefening niet goed wordt uitgevoerd. Spreek samen een dag en tijdstip af en houd elkaar daar aan.
   
 5. Beloon uzelf!
  Beloon uzelf als het goed gaat. Wanneer u een doel hebt behaald, kunt u uzelf belonen met bijv. een paar nieuwe sportschoenen. Maar u kunt uzelf ook belonen met een goed boek of het kijken van een goede film. Natuurlijk nooit belonen met eten!!! Op deze manier raakt u meer gemotiveerd om te sporten.
 

HOE NU VERDER MET THUIS FITNESSEN?

Nu u uw wekelijkse sportmomentjes hebt ingepland, een trainingsmaatje hebt gezocht en uw doelen heeft geformuleerd, hoe nu verder met thuis fitnessen? Hoe komt u aan een geschikt schema om thuis te sporten?
Heel eenvoudig door een berichtje naar ons te sturen en wij zetten, samen met u, alles in werking